Menu
Home / Blog / Een veranda of tuinhuis van douglashout
Inspiratie Tuinkamers Veranda's
5 min

Een veranda of tuinhuis van douglashout

Delen

Weet u al wat het wordt? Voor uw nieuwe tuinhuis of veranda kunt u natuurlijk kiezen uit een groot aantal verschillende houtsoorten. Maar er zijn er maar weinig met zoveel goede eigenschappen als het hout van de douglasspar. Bronkhorst Buitenleven neemt u graag mee op ontdekkingsreis langs de vele voordelen van het hout van deze naaldboom.

Douglashout: oersterk & duurzaam

Het hout van de douglasspar is uitermate geschikt voor buitengebruik en daarom het perfecte hout voor uw tuinhuis of veranda. Het hout, dat een oranje tot bruingele kleur heeft, groeit erg snel en is daardoor bijzonder veerkrachtig en sterk. Omdat de sparren erg lang kunnen worden (tot wel 50 meter) en mooi recht groeien, is het mogelijk om lange, dikke balken uit één stuk te vervaardigen. Op deze manier hoeft er geen hout aan elkaar gemaakt te worden voor langere overspanningen in uw veranda of tuinhuis.

Topkwaliteit zonder belasting van het milieu

Waar een houtsoort als vuren geïmpregneerd moet worden om langer mee te gaan, is douglashout zó sterk, dat er geen behandeling nodig is. Dit komt door de grote hoeveelheden hars die de douglasspar bevat. In de loop van de jaren ontstaan onschuldige, kleine barstjes die het hout alleen nog maar meer karakter geven.

Hout uit de buurt

Omdat douglashout niet van ver gehaald hoeft te worden, maar vooral uit Frankrijk en Duitsland komt, is het een duurzame en verantwoorde keuze. De afgelopen jaren is er ook veel van in Nederland en België aangeplant, waardoor douglashout de komende jaren goed voorhanden blijft. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw nieuwe veranda of tuinhuis? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Bronkhorst Buitenleven.

Bekijk alle projecten met douglashout in ons fotoboek of neem een kijkje in onze showroom.

top

Corona update | Bronkhorst Buitenleven

De gezondheid van u en onze medewerkers staat bij ons voorop. Desondanks willen we u niet onthouden om u volop te laten genieten van het buitenleven. Daarom hebben we diverse maatregelen getroffen om u zo goed en veilig mogelijk van dienst te blijven zijn. Het is nog steeds mogelijk om een afspraak te maken bij u thuis of in onze showroom!

Bekijk alle maatregelen