Menu
Home / Het onderhoud van uw veranda of tuinkamer
Tips Tuinkamers Veranda's
4 min.

Het onderhoud van uw veranda of tuinkamer

Delen

Zo trots als een pauw bent u op het pronkstuk van uw tuin. Maar hoe lang blijft uw tuinkamer of veranda er als nieuw uitzien? En wat kunt u zelf doen om optimaal te blijven genieten van uw buitenverblijf? We leggen u graag meer uit over het onderhoud van uw veranda of tuinkamer.

Levend product

Uw tuinkamer of veranda is gemaakt van hout. Omdat hout een natuurlijke grondstof is, zijn er een aantal externe factoren die maken dat de samenstelling en het uiterlijk van het materiaal gedurende de jaren kunnen gaan veranderen. Waar u echter nooit bang voor hoeft te zijn, is dat de schoonheid van uw buitenverblijf af gaat nemen of dat er schade ontstaat. Omdat we alleen met de beste kwaliteitsproducten werken, blijven we de hoogwaardigheid van onze bouwwerken decennialang garanderen.

Invloed van het weer

Weersomstandigheden zijn de belangrijkste factor bij eventuele veranderingen in het uiterlijk van uw veranda of tuinkamer. U hoeft echter nooit bang te zijn voor rottingsverschijnselen, omdat wij nooit houten materialen in de grond steken of ermee in contact laten komen. De fundering van onze bouwwerken, waarop de poeren rusten, is namelijk altijd van beton. De kant van uw buitenverblijf die de meeste regen of zon te verduren krijgt, zal het snelst tekenen van verweer laten zien. Zoals gezegd kan dit geen kwaad, maar mocht u de verandering niet mooi vinden, dan kunt u altijd voor een conserverende behandeling kiezen die de kleur weer in ere herstelt.

Huis en luxe tuinhuis met eenheid in design

5 dingen om niet te vergeten bij de oriëntatie naar een luxe tuinkamer.

Onderhoud van behandeld of onbehandeld hout

Het is een kwestie van smaak of u het mooi vindt dat het hout met de tijd mee verweert. Onbehandeld hout zal na verloop van tijd gaan vergrijzen en zo een heel nieuwe uitstraling krijgen. U heeft hier dus geen onderhoud aan. Ook zullen er kleine scheurtjes in het hout ontstaan, die afhankelijk van de temperatuur groter en weer kleiner worden. Bij eikenhout zijn deze scheurtjes duidelijker zichtbaar dan bij douglashout. Voor al deze processen geldt dat ze onschadelijk zijn en tegen kunnen worden gegaan door het hout te behandelen met olie of een andere conserverende stof. Het is dus helemaal aan u hoe uw tuinkamer of veranda er op termijn uit zal zien! Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze adviseurs.

Vraag onze gratis brochure aan en ontdek de mogelijkheden van onze luxe tuinkamers.

top