Menu
Home / Verantwoord bosbeheer en duurzaamheid bij Bronkhorst
Tips
2 min.

Verantwoord bosbeheer en duurzaamheid bij Bronkhorst

Delen

Niemand ontkomt aan de veranderende kijk op de natuur om ons heen. Dat is maar goed ook. Bij Bronkhorst Buitenleven willen we graag ons steentje bijdragen aan de duurzame wereld van morgen. Daarom kiezen we er niet alleen voor om uitsluitend hout te gebruiken waarvan we de herkomst kennen, maar willen we ook dat die herkomst gewoon goed is. Er is nu eenmaal geen oneindige voorraad hout.

Rekening houden met de omgeving en elkaar

Bosbouw heeft niet alleen invloed op de bomen in kwestie, maar ook op de biodiversiteit, op dieren én op mensen. Omdat er nu eenmaal hout nodig is voor onze buitenverblijven, zullen we bomen moeten kappen. Gelukkig doen we dat op een verantwoorde manier. We kijken naar de delen van bossen die het dichtst begroeid zijn voor onze grondstoffen. Op die manier krijgen de bomen die blijven staan meer ruimte om te groeien en wordt de aangroei van nieuwe bomen gestimuleerd. Ook wordt er nooit meer hout gekapt dan dat er opnieuw aangeplant wordt. Zo blijft de houtvoorraad op peil en groeit het bos.

 

Huis en luxe tuinhuis met eenheid in design

5 dingen om niet te vergeten bij de oriëntatie naar een luxe tuinkamer.

Keurmerken

Vrijwel al het hout dat we gebruiken beschikt over een certificering die garandeert dat het hout afkomstig is uit de duurzame bosbouw. Het gaat hier om het Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes (PEFC) en het Forest Stewardship Council (FSC). Deze keurmerken houden het beheer van bossen in de gaten en controleren houtverwerkingsbedrijven op een verantwoorde omgang met bos, natuur en milieu. Het hout dat we gebruiken van onze eigen Veluwe is voor het overgrote gedeelte FSC-gecertificeerd.

Genieten met een goed gevoel

Ontspannen in een tuinkamer, veranda of poolhouse van Bronkhorst is niet alleen genieten van de luxe. Wanneer u naar uw fraaie buitenverblijf kijkt, weet u ook dat er een verantwoord bouwwerk in uw tuin staat dat geen stempel drukt op de omgeving. Dat geldt voor de natuur om u heen, maar ook voor die verder weg. Wat u doet kunt u dus met recht duurzaam relaxen noemen. Voor meer informatie over onze werkwijze en certificaten kunt u altijd contact met ons opnemen.

top