Menu
Home / Verrijk uw tuin met een zwemvijver
Inspiratie Tips Weetjes
3 min.

Verrijk uw tuin met een zwemvijver

zwemvijver met bronkhorst buitenleven poolhouse

Delen

Een zwembad van nu

Uw tuin is er om in te ontspannen. Dat kan in een schitterend buitenverblijf of op een royale veranda. Maar wat dacht u van een eigen zwembad in de tuin? Bij het idee denken mensen meteen aan strakke, ietwat klinische tegels met kraakhelder blauw water. Maar hoe mooi zou het zijn als dat zwembad één geheel vormt met de rest van de tuin? Dat het opgaat in de natuur? Én dat het ook nog eens duurzamer is dan een traditioneel zwembad? Het kan met een zwemvijver.

Natuurlijk en duurzaam genieten

Een zwemvijver maakt het mogelijk om één te worden met de natuur. Het gevoel van zwemmen in een ongerept stroompje of meertje in de absolute vrijheid, maar dan met alle factoren onder controle in de eigen achtertuin. U creëert een zwemervaring die niet wordt gehinderd door chloor of uitgebreid onderhoud vereist. Dat maakt een zwemvijver niet alleen duurzaam en makkelijk bij te houden, maar ook oogverblindend mooi.

Poolhouse in landelijke stijl
Uitzicht op het water vanuit vrijstaand buitenverblijf

De natuur doet haar werk

Een zwemvijver is eigenlijk een op zichzelf staand ecosysteem. Het bestaat uit twee delen: een filtergedeelte en het feitelijke zwembad. In het filterstuk zitten waterplanten en lavasteen die het water zuiveren en voorkomen dat er algen of beestjes in het water ontstaan. Een pomp pompt het water rond tussen de twee compartimenten, waardoor het steeds schoon blijft. U hebt er dus zelf weinig omkijken naar. Om het geheel af te maken kunt u er zelfs voor kiezen om vissen in de zwemvijver uit te zetten. Zo geniet u in de koudere maanden van uw mooie, natuurlijke vijver en kunt u in de zomer baantjes trekken tussen het groen in helder water zonder chemicaliën.

Ontspannen in uw Bronkhorst na het zwemmen

U hebt een frisse duik genomen. De tuin ligt er fraai bij en u kunt wel een drankje gebruiken. Waar gaat u dat doen? In uw eigen poolhouse natuurlijk. Er zijn zo veel mogelijkheden om de beleving van uw tuin meer diepte te geven. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

5 dingen om niet te vergeten bij de oriëntatie naar een houten overkapping.

top