Menu

Home / Waardevolle leefruimte

Waardevolle leefruimte

In het land van Heusden en Altena ligt het pittoreske plaatsje Genderen aan de Maas. Wim en Esther Zijderveld wonen er samen met dochters Emma en Sophie met veel plezier.

VERHUIZEN
WAS GEEN OPTIE

Op de plek waar vele jaren de melkfabriek het beeld van het dorp domineerde, heeft de familie Zijderveld 22 jaar geleden een stuk grond gekocht. Ze hebben er een prachtig huis op laten bouwen, dat door de jaren heen wat te klein is geworden. Maar verhuizen was geen optie.

Multifunctioneel

“Esther en mijn dochters hebben aan de overzijde van de weg hun paarden staan waar ze met veel plezier op rijden. Ons hart behoort aan deze plek toe, we willen voor geen goud weg”, zegt Wim.

“Een verbouwing zou uitkomst moeten bieden, maar we kwamen met een architect niet tot een oplossing. Ik was bang dat door een aanbouw het in huis te donker zou worden. Toen we met Bronkhorst spraken over een alternatief kwamen we gelukkig snel tot het ideale plan.”

Met een tuinkamer werd extra leefruimte gecreëerd in de tuin. Vaak is dit niet een van de eerste ideeën als men krap woont en meer ruimte voor genieten zoekt. In Genderen staat het bewijs dat het een perfect alternatief kan zijn op aanbouwen of verhuizen.

“(…) een perfect alternatief
op aanbouwen of verhuizen”

Een gezellige en praktische ruimte

“Onze tuin ligt op het zuiden en op het terras kan het echt bloedheet zijn in de zomer”, aldus Esther. “Het plan werd zo gesitueerd dat het in de tuinkamer in de zomer lekker koel is. We hebben een heet stuk van de tuin opgeofferd en krijgen er een comfortabele, gezellige en praktische ruimte voor terug. We hebben het knus ingericht en afgemaakt met een eikenhouten buitenkeuken, met betonnen blad, tegelspoelbak en verrijdbare barbecue.”

Brabantse Bourgondiërs

Esther en Wim zijn levensgenieters en mogen Brabantse Bourgondiërs genoemd worden. Toch at Wim voorheen liever binnen in het woonhuis. “Inmiddels ben ik om,” zegt Wim, “we genieten nu de hele zomer van de tuinkamer. Vaak zelfs al vanaf maart.”

“We genieten nu de hele
zomer van de tuinkamer.
Vaak zelfs al vanaf maart”

Esther vult aan: “We klimmen rond deze grote tafel om wat te drinken of nemen juist uitgebreid de tijd om hier lekker te koken. Onze dochter wilde voor haar verjaardag graag vriendinnen uitnodigen voor een diner en dat heb ik toen voor ze verzorgd. Het was een supergezellig feest. Dit is helemaal wat we voor ogen hadden met onze aanwinst in onze tuin.”

Kies voor comfort

gratis brochure

Ontdek wat een exclusief buitenverblijf voor uw woongenot kan betekenen. De brochure van Bronkhorst Buitenleven staat boordevol ideeën voor waardevol buitenleven.

Vraag de gratis brochure aan boordevol ideeën voor buitenverblijven, tuinkamers en veranda's