Menu

Home / Ode aan licht

Ode aan licht

De Meander in Waddinxveen is een nieuwe wijk waar nog volop wordt gebouwd. Hier hebben Pieter en Agnes Slootweg de mogelijkheid gekregen om een vrijstaande woning te bouwen op zichtafstand van de ouders van Pieter. De ruime vrijstaande woning heeft over de hele breedte een veranda van Bronkhorst Buitenleven gekregen.

BINNEN EN BUITEN
LOPEN NAADLOOS OVER

Pieter: “Hier stond oorspronkelijk een boerenschuur. De grond kwam te koop, we waren de eersten die hier gingen bouwen. Spannend omdat je je nog niet precies kunt voorstellen hoe de wijk eruit gaat zien, maar we hadden wel veel inbreng in de indeling en opties van de woning.”

Ruimte en licht

De woning van de familie Slootweg is een toonbeeld van ruimte en licht, terwijl de huizen in de omgeving wat donkerder ogen. Dit komt onder andere doordat Pieter en Agnes niet gekozen hebben voor de grote luiken die in het originele bouwplan zaten. “Niks voor ons, die luiken”, zegt Agnes. “Wij houden van licht, open en een gevoel van vrijheid. De tuin ligt op het zuiden en door de grote raampartijen aan de achterkant komt er lekker veel licht maar ook veel warmte binnen.

In plaats van luiken dachten we aan andere zonwering maar dat was het niet. Samen met Bronkhorst kwamen we uiteindelijk op het idee van een veranda over de volle breedte van het huis met lichtstraten om de lichtinval te behouden. Uiteindelijk is het zo fraai uitgepakt, echt een verrijking van onze woning. We zijn nog elke dag blij met het resultaat. De kussens kunnen altijd blijven liggen, binnen en buiten lopen naadloos in elkaar over.”

Optimaal genieten

Pieter is accountant bij een middelgroot accountantskantoor en Agnes werkt voor dezelfde firma. Daarnaast hebben zij een druk gezinsleven, met vier kinderen tussen de 11 en 21 jaar. Ook de kinderen willen optimaal genieten van hun nieuwe woonomgeving. Dit heeft meegewogen in de beslissing om Bronkhorst een tuinkamer te laten bouwen.

“WIJ HOUDEN VAN LICHT, OPEN
EN EEN GEVOEL VAN VRIJHEID”

“Voor de kinderen is het fijn om een eigen plek te hebben”, vertelt Agnes, “en Pieter wilde graag nog een schuur bouwen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het plan van een tuinkamer. Een schitterende plek om te zitten en genoeg ruimte voor bijvoorbeeld tuingereedschap.

DE TUINKAMER

een schitterende plek om te zitten

Natuurlijk heb ik ook aan mezelf gedacht: in tegenstelling tot in het woonhuis kon de door mij gewenste haard in deze tuinkamer wél gerealiseerd worden. Hier ben ik zo ontzettend blij mee. We kunnen hier heerlijk tot in de late uurtjes loungen. Met de haard erbij blijft het langer behaaglijk en het ziet er fantastisch uit, zeker als de zon onder de horizon zakt.”

“Voor de kinderen
is het fijn om
een eigen plek te hebben”

Het maximum aantal te bebouwen vierkante meters op eigen grond is hiermee wel bereikt. Goed besteed, vindt de familie. Want wat is het lekker om samen ’s avonds na het werk met een drankje te genieten van het uitzicht over de landerijen. Het leven is goed in Waddinxveen.

Kies voor comfort

gratis brochure

Ontdek wat een exclusief buitenverblijf voor uw woongenot kan betekenen. De brochure van Bronkhorst Buitenleven staat boordevol ideeën voor waardevol buitenleven.

Vraag de gratis brochure aan boordevol ideeën voor buitenverblijven, tuinkamers en veranda's