Menu

Tuinpaviljoen met atelier en veranda

Home / Centrum van creativiteit

Klantverhaal: Centrum van creativiteit

Op een schitterend landgoed in Laren mocht Bronkhorst Buitenleven voor de familie Poots een tuinpaviljoen realiseren dat voor de heer des huizes tevens het domein werd van zijn passie. Als kunstschilder was hij op zoek naar een inspirerende omgeving dicht bij huis. Een betere oplossing dan een atelier op eigen grond is nauwelijks denkbaar.

 

INSPIRERENDE
OMGEVING

Het bouwwerk is gesitueerd middenin het groen naast de sfeervol rietgedekte woning met op de achtergrond een tuin vol bloemen. Het interieur straalt rust uit. De werklust van de kunstenaar lijkt te zijn toegenomen sinds oplevering van het atelier, getuige de vele prachtige schilderijen aan de muur.

 

Multifunctionele ruimte

“Ik interesseer me erg voor vroegere schilders”, vertelt mijnheer Poots. “Ik imiteer ze dan en soms lukt dat. Dit schilderij bijvoorbeeld is gebaseerd op een beeld wat me raakte, gewoon een krantenknipsel. Dan ga ik daarmee aan de slag.”

De familie Poots is in 2006 in Laren komen wonen. Bij aanschaf van hun droomhuis wisten ze al dat ze ‘iets’ met de oude schuur op het perceel zouden gaan doen. Na kennismaking met Bronkhorst Buitenleven viel alles op zijn plek. “De schuur zou verdwijnen en al snel kregen de plannen voor een multifunctionele ruimte vorm. Ik had toen nog niet kunnen bevroeden dat het echt mijn tweede huis zou worden”, aldus mijnheer Poots.

Levensgenieter

 

Ook nu hij met pensioen is, geniet hij met volle teugen van het leven. Zijn vrouw zit nog volop in het zakenleven, als econoom en lid van de Raad van Bestuur van een grote onderneming. “We gebruiken ons buitenverblijf vaak en veel”, zegt mevrouw Poots.

“Eerder werkte ik vaak binnen achter mijn pc maar dan was Frans hier in zijn atelier of onder de veranda aan het schilderen. Daarom besloot ik om hier ook een werkplek te maken en dat bevalt ons uitstekend. Verder zit ik hier soms lekker te lezen en even iets drinken doen we vaak onder de veranda. Daarnaast gebruiken we deze plek als praktijk, gastenverblijf, voor borrels, feestjes en andere evenementen.”

WE GEBRUIKEN ONS BUITEN-
VERBLIJF VAAK EN VEEL

ONTSPANNING

lezen en drinken onder de veranda

“De veranda is een idee van het

laatste moment en wat ben ik blij

dat we dat zo hebben gedaan”

“Ik zou mensen die denken over een dergelijk project willen adviseren altijd een stapje verder te gaan. Als ik dit nog een keer over moest doen, zou ik het nog een paar meter groter hebben gemaakt omdat ik er dan ook nog een lekkere loungebank bij had kunnen plaatsen. De veranda was een idee van het laatste moment en wat ben ik blij dat we dat zo hebben gedaan, het staat niet alleen fraai maar we zitten er ook vaak. Een heerlijke plek en de investering dubbel en dwars waard.”

Kies voor comfort

gratis brochure

Ontdek wat een exclusief buitenverblijf voor uw woongenot kan betekenen. De brochure van Bronkhorst Buitenleven staat boordevol ideeën voor waardevol buitenleven.

Vraag de gratis brochure aan boordevol ideeën voor buitenverblijven, tuinkamers en veranda's