Hoe wilt u het hebben?

Bij elk voorstel voor een buitenverblijf gaan we bij Bronkhorst uit van een basisuitvoering die aan onze hoge kwaliteitsprincipes voldoet. Maar natuurlijk bieden we u alle ruimte om het met andere materialen en kleuren precies die uitstraling  te geven die u wenst. Bij alle modellen uit onze collectie staat de standaardafwerking gedetailleerd omschreven met daarnaast een overzicht van álle opties. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en zorgen dat u vooraf ook exact weet wat dat financieel betekent.

Rieten dak

Een ambachtelijk, rietgedekt dak versterkt het landelijke karakter van uw buitenverblijf. Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardig Hollands riet. Afhankelijk van uw wensen wordt dit riet volgens een eeuwenoude methode op rietlatten gebonden.
Of op een traditionele sporenkap met houten dakbeschot geschroefd. In beide gevallen brengen we altijd een extra dikke rietlaag aan van ca. 30 cm. Bovendien zorgen we standaard voor een minimale hellingshoek van 45 graden zodat het regenwater snel wordt afgevoerd. Hierdoor blijft het dak droger wat mosaangroei voorkomt en de levensduur verlengt.

Goten

Welke goot het beste bij uw dak past, is o.a. afhankelijk van het dakoppervlak en de hellingshoek van het dak. Meestal adviseren we een koperen of zinken mastgoot.
Dit is een halfronde goot die in beugels wordt bevestigd. Uiteraard behoort ook een bakgoot tot de mogelijkheden. Deze goot heeft een vlakke bodem en wordt geplaatst in een houten omtimmering. Elke goot wordt volledig op maat gemaakt en doorgaans aangebracht door een loodgieter die de goten nog op traditionele wijze soldeert.

Diverse kleuren hout

Om het houtwerk van uw buitenverblijf optimaal te beschermen, brengen we al in onze werkplaats een eerste laag onderhoudsvriendelijke olie of beits aan. Wilt u de houtstructuur blijven zien?
Kies dan voor een oliebehandeling. Geeft u de voorkeur aan een dekkende tint, dan adviseren we een beits. Alle oliën en beitsen worden speciaal voor ons gemengd in elke gewenste kleur. De hardhouten kozijnen, ramen en deuren worden standaard in de grondverf afgeleverd. Wij adviseren altijd om uw buitenverblijf na montage nogmaals door ons of ‘n andere professional te laten behandelen.

Hardstenen sokkel

Standaard plaatsen we al onze timmerwerken op een betonnen sokkel onder het maaiveld. Op die manier blijft het houtwerk altijd iets boven de grond en is het dus vrijwel niet vatbaar is voor optrekkend vocht.
Afhankelijk van uw voorkeur en de gewenste uitstraling van uw buitenverblijf of bijgebouw, is het ook mogelijk om robuuste houten of hardstenen sokkels toe te passen. Voor alle typen sokkels geldt dat ze in verschillende hoogtes leverbaar zijn.

Tuinaanleg

Wilt u met de realisatie van uw buitenverblijf meteen uw tuin aanpassen of opnieuw laten aanleggen? Ook dan nemen we u graag álle zorgen uit handen.
Ongeacht of u nu alleen behoefte heeft aan een nieuw terras of een compleet andere tuininrichting. Wij werken nauw samen met gerenommeerde tuinarchitecten en hoveniers door heel Nederland. Bent u eenmaal tevreden met het gepresenteerde schetsontwerp, dan zorgen wij dat alles tot volle tevredenheid wordt uitgevoerd. Wilt u liever alleen een ontwerp dat door uw eigen tuinman gerealiseerd kan worden? Zelfs dat behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Afwerking schoren

In de meeste buitenverblijven passen we schoren toe. Dit zijn schuingeplaatste balken die de stabiliteit en stevigheid van de constructie vergroten. Wij maken zowel gebruik van rechte als rondgebogen schoren.
Beide worden op ambachtelijke wijze met traditionele pen-gat verbinding en eikenhouten deuvels bevestigd. Daar waar een meer klassieke uitstraling is gewenst, kiezen we meestal voor rondgebogen schoren. Bij buitenverblijven met een meer eigentijds karakter, gebruiken we doorgaans rechte schoren.

Plintafwerking

Een borstwering is precies dat gedeelte van de wand dat zich tussen de vloer en het houten regelwerk bevindt. Met het oog op een solide en duurzaam eindresultaat passen wij hier meestal een betonband of stenen metselwerk toe.
Waarbij u kunt kiezen uit verschillende steenmaten, kleuren en typen voegwerk, variërend van een terugliggende tot knipvoeg. Ook is het mogelijk om de borstwering op traditionele wijze te laten stucen voor een luxe uitstraling. Behalve mooi is een goede borstewering/plintafwerking ook nog eens levensduur verlengend.

Pen gat verbindingen

Onze ambachtelijke timmerlieden zijn gewend om zoveel mogelijk gebruik te maken van klassieke pen-gatverbindingen. Deze versterken het authentieke karakter van uw houten buitenverblijf.
Elke pen-gat verbinding getuigt van puur vakmanschap en staat garant voor een solide en degelijke constructie. Doordat we hierbij uitsluitend duurzame eikenhouten deuvels gebruiken, bent u altijd verzekerd van een hoogwaardige verbinding waar u tot in lengte van jaren op kunt vertrouwen.

Open haard

Voor extra sfeer en meer behaaglijke warmte bieden we u altijd de mogelijkheid om uw buitenverblijf van een kachel of open haard te laten voorzien. Daar waar het u vooral om de sfeerbeleving is te doen,
kiest u natuurlijk voor een open haard. Zoekt u daarentegen vooral naar extra warmte en een hoog rendement tegen een lagere investering? Laat u dan informeren over onze uitgebreide kachelaanbod. Met het oog op uw veiligheid werken we samen met een professionele installateur die uw open haard of kachel compleet met rookkanaal op een verantwoorde wijze weet te realiseren.

Hang en sluitwerk

Natuurlijk werken we u buitenverblijf volledig in stijl af met bijpassend hang- en sluitwerk van de hoogste kwaliteit. Daarbij houden we niet alleen zorgvuldig rekening met uw persoonlijke smaak,
maar ook met de actuele duurzaamheids- en veiligheidseisen. Houdt u van modern of heeft u juist meer een voorkeur voor klassiek? Op verzoek passen we zelfs ambachtelijk smeedwerk toe. U kunt er in ieder geval altijd van op aan dat alle deuren van een degelijk cilinderslot zijn voorzien. En dat alle ramen zijn uitgerust met degelijk hang- en sluitwerk dat zich ruimschoots in de praktijk heeft bewezen.

Elektra

Wij denken graag al in een zo vroeg mogelijk stadium met u mee over de aanleg en inbouw van álle licht- en elektravoorzieningen. Zodat we tijdens de realisatie van uw buitenverblijf alle leidingen en bedrading zo netjes mogelijk weg kunnen werken.
Ook de installatie en montage van een extra elektragroep, schakelaars, dimmers en stopcontacten kunt u met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Hierbij maken we gebruik van schakelmateriaal in de kleuren wit, antraciet, zwart of in roestvrijstaal. Zelfs voor de aanleg van een elektrische verwarmingssysteem draaien we onze hand niet om.

Vloerafwerking

Bij buitenverblijven met een afgesloten leefruimte, brengen we doorgaans een, al of niet geïsoleerde, betonvloer met vorstrand aan.
Afhankelijk van uw wensen, leggen we hier overheen een cementvloer die eenvoudig met tegels of vloerdekking is af te werken. Eventueel kan met de aanleg van de cementvloer ook meteen vloerverwarming aangebracht worden. Bij een open ruimte zoals een veranda of prieel leggen we meestal een tegelvloer op een zandbed dat met cement is vermengd. Uiteraard kunt u ook altijd kiezen voor een sfeervolle houten vloer die in diverse kleuren is af te werken.

Soorten hout

We werken veel met Lariks en Douglas hout uit de Veluwse bossen. Deze duurzame naaldhoutsoorten zijn bij uitstek geschikt voor buitentoepassingen. Ze hebben een mooie structuur en warme gele tot roodbruine kleuren.
Onbehandeld en boven de grond gaan Lariks en Douglas minimaal 15 jaar mee. Ook realiseren we regelmatig buitenverblijven van Frans eikenhout. Dit hardhout heeft een fijnere structuur en bevat looizuur wat de duurzaamheid bevordert. Onbehandeld en boven de grond heeft Frans Eiken zelfs een minimale levensduur van 30 jaar!

Keuze in deuren

Ook onze kozijnen, ramen en deuren zijn van de hoogste kwaliteit. We bieden u hierbij volop maatwerkmogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een stijlvolle glaswand met een eigentijdse karakter.
Of heeft u liever een glaswand in een authentiek stalen kozijn? Alles is mogelijk. Vanzelfsprekend zijn al onze ramen en deuren voorzien van degelijk hang- en sluitwerk. Terwijl we voor de beglazing meestal energiebesparend dubbel glas toepassen. Vaak in combinatie met roedes of Wienersprossen voor een sfeervolle nostalgische uitstraling.

Dakpannen

Wilt u uw schuine dak niet met riet afdekken? Dan kunt u natuurlijk altijd kiezen voor dakpannen. In de meeste gevallen gaat de voorkeur uit naar gebruikte dakpannen.
Die zorgen voor een rustieke uitstraling en meer eenheid met de omgeving. Mede met het oog op een goede ventilatie, leggen wij de pannen op panlatten met daaronder tengels en een dampwerende folie. De nok en hoekkepers worden afgewerkt met nokvorsten of lood. Uiteraard kunt u uw schuine dak ook met leipannen of houten shingles laten bedekken.