9,5
Tips
2 min

Wat voor fundering heeft uw veranda of buitenverblijf nodig?

Van uw nieuwe tuinkamer, veranda, poolhouse of tuinkantoor wilt u natuurlijk vele tientallen jaren kunnen genieten. Gelukkig is dat geen probleem met een luxe buitenverblijf van Bronkhorst. De jarenlange ervaring van ons team staat garant voor een krachtig design en ijzersterke constructie. Maar, uw grond moet ook geschikt zijn om een buitenverblijf zonder extra grondwerkzaamheden te kunnen dragen. Als dat niet het geval is, zijn er voldoende mogelijkheden om de fundering tóch stevig genoeg te maken. We leggen graag uit wat voor een fundering u nodig heeft voor uw luxe buitenverblijf, per type grond - de grond waar u op woont.

 

Bronkhorst: altijd een solide fundering

We plaatsen de wanden van onze constructies op een degelijke betonband. De betonband staat tussen de betonnen poeren en deze band staat 15 cm onder de grond en 5 cm boven de grond. Deze band is niet meer zichtbaar wanneer de tuin is aangelegd. De betonpoeren gaan minimaal 30 centimeter de grond in. Op deze manier plaatsen we geen hout in de grond en heeft u nooit last van schimmelvorming of rotting door optrekkend vocht. Voor de meeste grondsoorten hoeft de bodem hier niet apart voor behandeld te worden en zijn de betonpoeren genoeg om jarenlang van het buitenleven te genieten.

uitgelicht 3

 

4 soorten grond in Nederland

Nederland kent een aantal verschillende grondsoorten, die allemaal anders reageren op bebouwing. Ook voor onze krachtige buitenverblijven geldt dat op sommige bodems verzakkingen kunnen ontstaan. In deze gevallen is het verstandig om voor een bepaalde vorm van fundering te kiezen. Uiteraard brengen wij uw situatie in kaart via een zogenaamde sondering, geven we u advies en verzorgen wij de uiteindelijke fundering voor uw buitenverblijf.

 

1. Zand

Als er in uw tuin sprake is van zandgrond, heeft u voldoende aan de bovenstaande fundering zoals we die standaard aanbieden. Zandgrond heeft als eigenschap dat het door de textuur niet verzakt. Ook duingrond is zandgrond en heeft dus geen extra fundering voor uw buitenverblijf nodig.

uitgelicht 5

 
2. Zee- en rivierklei

Bij deze grondtypes is het raadzaam om een fundering te plaatsen voor uw buitenverblijf, omdat er een kans op verzakking bestaat. Afhankelijk van de specifieke situatie kiezen we dan voor een schroeffundering of een fundering waarbij er geheid wordt. Bij een schroeffundering plaatsen we stalen schroeven tot een aantal meter diep in de klei. Hierop komen de betonpoeren te rusten. Als een schroeffundering niet voldoende is, kiezen we ervoor om te heien. Hierbij slaan we met een heimachine betonnen pijlers in de grond. Daarop plaatsen we de betonpoeren.

 

3. Veengrond

Veen komt vooral voor in Zuid-Holland, Groningen en Drenthe. Zonder fundering is de kans op verzakking bij dit type grond tamelijk groot, waardoor we meestal besluiten om te heien. Een veranda fundering moet jarenlang meegaan en vooral niet verzakken. Daarom is investeren in een goede fundering nooit weggegooid geld.

BB-Feenstra-Zwolle uitgelicht 1

 
4. Löss of leemgrond

Löss komt voor in Zuid-Limburg. Dit type grond, dat uit kalksteen bestaat, brengt een grote kans op verzakkingen met zich mee. Daarom zullen we in de praktijk vaak heien om een stevige fundering voor uw buitenverblijf te kunnen garanderen.

 

Trend: beton fundering veranda

Steeds meer mensen kiezen voor een beton fundering in hun tuinkamer of veranda. Het heeft een luxe uitstraling maar heeft ook hele functionele eigenschappen zoals een isolerende werking. Een tuinkantoor met betonvloer is dus zeker aan te raden en zelfs mogelijk met bijvoorbeeld vloerverwarming. De betonfundering in tuinkamer kan op verschillende manieren afgewerkt worden, zodat het de juiste uitstraling en stijl heeft. Fundering overkapping: een belangrijk element in het ontwerp van een exclusief buitenverblijf op maat.

Tuinkamer met betonvloer fundering

 

Bekijk de mooiste projecten van Bronkhorst

Zoals gezegd hoeft u zich zelf niet druk te maken om de fundering van uw buitenverblijf. Dat doen wij voor u. We geven u altijd het beste advies met betrekking tot uw situatie en plaatsen de juiste fundering voor uw grondtype. In alle gevallen geldt: uw Bronkhorst blijft staan als een huis. Bekijk onze projecten voor meer inspiratie.

DOWNLOAD NU 5 TIPS VOOR UW LUXE BUITENVERBLIJF

5X DINGEN OM NIET TE VERGETEN TIJDENS UW ORIËNTATIE

Ontvang de tips
Wellicht ook interessant voor u
Brochure mockup Bronkhorst
95 pagina's inspiratie

Brochure aanvragen

Bij het creëren van uw ideale buitenverblijf, is inspiratie geen overbodige luxe. Onze brochure staat vol unieke ideeën, uitvoeringen en ontwerpen.

Gratis brochure