Menu
Home / Wat voor fundering heeft uw veranda of buitenverblijf nodig?
Tips Tuinkamers
4 min.

Wat voor fundering heeft uw veranda of buitenverblijf nodig?

Detailopname van staander op fundering van buitenverblijf

Delen

Van uw nieuwe tuinkamer, veranda, poolhouse of berging wilt u natuurlijk vele tientallen jaren kunnen blijven genieten. Gelukkig is dat geen probleem met een luxe tuinhuis van Bronkhorst Buitenleven. De jarenlange ervaring van onze vakmensen staat garant voor een robuuste en ambachtelijke constructie die tegen een stootje kan. Maar uw grond moet ook geschikt zijn om een bijgebouw te kunnen dragen. Als dat niet het geval is, bieden wij een aantal mogelijkheden om uw achtertuin Bronkhorst-klaar te maken. We leggen graag uit wat voor een fundering u nodig heeft voor uw luxe buitenverblijf of veranda.

Standaard solide fundering

Bij ons krijgt u in de basis de best mogelijke stevigheid door middel van een solide fundering. We plaatsen de wanden van onze constructies op een degelijke betonband. De betonband staat tussen de betonnen poeren en deze band staat 15 cm onder de grond en 5 cm boven de grond. De poeren gaan 30 centimeter de grond in steken twintig centimeter boven de grond uit. Op deze manier plaatsen we geen hout in de grond en heeft u nooit last van schimmelvorming of rotting door optrekkend vocht. Voor de meeste grondsoorten hoeft de bodem hier niet apart voor behandeld te worden en zijn de betonpoeren genoeg om jarenlang van het buitenleven te genieten.

paal fundering modern buitenverblijf
betonpoer fundering van poolhouse

Soorten grond

Nederland kent een aantal verschillende grondsoorten, die allemaal anders reageren op bebouwing. Ook voor onze krachtige bouwwerken geldt dat op sommige bodems verzakkingen kunnen ontstaan. In deze gevallen is het verstandig om voor een bepaalde vorm van fundering te kiezen. Uiteraard brengen wij uw situatie in kaart via een zogenaamde sondering, geven we u advies en verzorgen wij de uiteindelijke fundering voor uw buitenverblijf of veranda.

Zand

Als er in uw tuin sprake is van zandgrond, heeft u voldoende aan de bovenstaande fundering die we als standaard aanbieden. Zandgrond heeft als eigenschap dat het door de textuur niet verzakt. Ook duingrond is zandgrond en heeft dus geen extra fundering voor uw veranda of buitenverblijf nodig.

Zee- en rivierklei

Bij deze grondtypes is het raadzaam om een fundering te plaatsen voor uw veranda of buitenverblijf, omdat er een kans op verzakking bestaat.  Afhankelijk van de specifieke situatie kiezen we dan voor een schroeffundering of een fundering waarbij er geheid wordt. Bij een schroeffundering plaatsen we stalen schroeven tot een aantal meter diep in de klei. Hierop komen de betonpoeren te rusten. Als een schroeffundering niet voldoende is, kiezen we ervoor om te heien. Hierbij slaan we met een heimachine betonnen pijlers in de grond. Daarop plaatsen we de betonpoeren.

Veengrond

Veen komt vooral voor in Zuid-Holland, Groningen en Drenthe. De verzakkingskans zonder fundering is bij dit type grond tamelijk groot, waardoor we meestal besluiten om te heien.

Löss of leemgrond

Löss komt voor in Zuid-Limburg. Dit type grond, dat uit kalksteen bestaat, brengt een grote kans op verzakkingen met zich mee. Daarom zullen we in de praktijk vaak heien om een stevige fundering voor uw veranda of buitenverblijf te kunnen garanderen.

Neem contact op voor advies

Zoals gezegd staat hoeft u zich zelf niet druk te maken om de fundering van uw veranda of tuinhuis. Dat doen wij voor u. We geven u altijd het beste advies met betrekking tot uw situatie en plaatsen de juiste fundering voor uw grondtype. In alle gevallen geldt: uw Bronkhorst blijft staan als een huis!

 

Vraag onze gratis brochure aan en ontdek de mogelijkheden van onze luxe buitenverblijven.

top