Menu
Home / Een tuinkamer of veranda van eikenhout
Inspiratie Tuinkamers Veranda's
4 min.

Een tuinkamer of veranda van eikenhout

landelijk tuinhuis met plat dak en buitenkeuken

Delen

Een fraaie tuinkamer of veranda is te realiseren in een aantal verschillende houtsoorten. En hoewel over smaak niet te twisten valt en elke houtsoort eigen unieke eigenschappen en voordelen heeft, is eikenhout toch wel een echte topper. De specifieke aspecten van eiken maken het tot een geliefd constructiemateriaal voor veranda’s en tuinkamers.

Eik: sterk maar heel wendbaar

Eigenlijk heeft eikenhout alleen maar positieve kenmerken. Omdat eiken hardhout is, is het bijzonder sterk en gaat het jaren mee zonder te slijten. Hiermee is eikenhout een zeer duurzame grondstof. Het zal dus ook niet snel schade oplopen door stoten of botsingen. Ondanks de harde kwaliteit van het hout, is het verrassend makkelijk te verwerken en breed inzetbaar. Eiken is hiermee te gebruiken als constructiehout, maar ook als afwerkingsmateriaal of gewoon voor de schoonheid van het hout. Omdat eiken zo duurzaam is, heb je er geen omkijken naar en je hoeft dus ook geen regulier onderhoud te plegen.

Download gratis onze 5 tips

Een tuinkamer of veranda is een investering waar veel keuzes bij komen kijken.
Met onze 5 tips helpen wij u graag op weg in uw oriëntatie.

Download tips

De robuuste schoonheid van eikenhout

Niet alleen door de perfecte bouwtechnische eigenschappen van eikenhout is het een gewilde houtsoort voor de constructie van tuinkamers en veranda’s. Ook de esthetische waarde van het hout is niet te ontkennen. Gelakt eiken blijft er decennialang schitterend uitzien en onbehandeld eiken verweert in de loop der jaren naar een krachtige grijze kleur. De houtnerven die zichtbaar blijven geven het geheel een karakteristieke uitstraling.

Een eiken buitenverblijf van Bronkhorst

Als u op zoek bent naar een specialist met ruime ervaring in het gebruik van eiken (of welke houtsoort dan ook) hoeft u niet verder te zoeken. Laat u overtuigen door de prachtige foto’s in ons fotoboek, bekijk ons gratis inspiratieboek of kom langs voor de echte ervaring in onze showroom in Uddel. Hier hebben wij schitterende tuinkamers van eikenhout voor u gebouwd, maar bijvoorbeeld ook van hout van de douglasspar.  Tot snel!

Bronkhorst_Buitenleven_showroom

Bezoek de showroom in Uddel of neem een kijkje in ons fotoboek.

top

Corona update | Bronkhorst Buitenleven

De gezondheid van u en onze medewerkers staat bij ons voorop. Desondanks willen we u niet onthouden om u volop te laten genieten van het buitenleven. Daarom hebben we diverse maatregelen getroffen om u zo goed en veilig mogelijk van dienst te blijven zijn. Het is nog steeds mogelijk om een afspraak te maken bij u thuis of in onze showroom!

Bekijk alle maatregelen