9,5
Inspiratie
1 min

Een tuinkamer of veranda van eikenhout

Een fraaie tuinkamer of veranda is te realiseren in een aantal verschillende houtsoorten. En hoewel over smaak niet te twisten valt en ieder houtsoort zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen heeft, blijft eikenhout toch wel een van de mooiste en sterke houtsoorten. De eigenschappen van eiken maken het tot een geliefd constructiemateriaal voor luxe veranda’s en tuinkamers.

 

Eikenhout: sterk en heel duurzaam

Eigenlijk heeft eikenhout alleen maar positieve kenmerken. Omdat eiken hardhout is, is het bijzonder sterk en gaat het jaren mee zonder te slijten. Hiermee is eikenhout een zeer duurzame grondstof. Het zal dus ook niet snel schade oplopen door stoten of botsingen. Ondanks de harde kwaliteit van het hout, is het verrassend makkelijk te verwerken en breed inzetbaar. Eiken is hiermee te gebruiken als constructiehout, maar ook als afwerkingsmateriaal of gewoon voor de schoonheid van het hout. Omdat eiken zo duurzaam is, heb je er geen omkijken naar en hoef je in principe dus ook geen regulier onderhoud te plegen.

Uitgelicht foto 9

 
De robuuste schoonheid van eikenhout

Niet alleen door de perfecte bouwtechnische eigenschappen van eikenhout is het een gewilde houtsoort voor de constructie van tuinkamers en veranda’s. Ook de esthetische waarde van het hout is niet te ontkennen. Gelakt eiken blijft er decennialang schitterend uitzien en onbehandeld eiken verweerd in de loop der jaren naar een krachtige grijze kleur. De houtnerven die zichtbaar blijven geven het geheel een karakteristieke uitstraling.

Project Heemstede uitgelicht foto 1

 
Een eiken buitenverblijf van Bronkhorst

Als u op zoek bent naar een specialist met ruime ervaring in het gebruik van eiken (of welke houtsoort dan ook) hoeft u niet verder te zoeken. Laat u overtuigen door de prachtige foto’s van onze projecten, download onze brochure of kom op afspraak langs voor de echte ervaring in onze showroom in Uddel. Hier voelt u onze materialen en spreekt u uw wensen door met een adviseur van Bronkhorst.

Uitgelicht foto 7-1

Download nu 5 tips van Bronkhorst

5x dingen om niet te vergeten tijdens uw oriëntatie naar een buitenverblijf

Ontvang de tips
Wellicht ook interessant voor u
Brochure mockup Bronkhorst
95 pagina's inspiratie

Brochure aanvragen

Bij het creëren van uw ideale buitenverblijf is inspiratie geen overbodige luxe. Onze brochure staat vol unieke ideeën, uitvoeringen en ontwerpen.

Vraag brochure aan