9,5

Inspiratie: 4x tuinkamer met glazen schuifwanden

In uw eigen tuin proeven van een aangenaam buitenleven? In een tuinkamer met glazen schuifwand ervaart u de puurheid van uw tuin nog meer. Met glazen schuifwanden kunt u de tuinkamer namelijk geheel afsluiten, zonder dat het de ruimtelijkheid wegneemt. Vooral in de koudere maanden kan dit erg prettig zijn. Daarbij kunt u de schuifwanden in de warmere maanden juist openen, waarmee de tuinkamer een verlengstuk wordt van uw tuin. Zo geeft een tuinkamer van Bronkhorst u het hele jaar door plezier.

 

Maar, hoe kiest u de glazen wand die het beste aansluit bij uw wensen en voorkeuren? In dit blog kunt u inspiratie opdoen uit vier projecten van tuinkamers met glazen wanden. Daarna nemen wij u mee in verschillende soorten glazen wanden en diverse opties die daarbij mogelijk zijn. Zo helpen wij u met het maken van de juiste keuze.

 

1. Tuinkamer met glazen schuifwand

Wanneer u een tuinkamer gebruikt als poolhouse zijn glazen schuifwanden een uitkomst. Zomers kunt u in dit poolhouse bijkomen van een frisse duik, terwijl u in de winter geheel afgesloten kunt ontspannen bij de houtkachel. En nog een ander pluspunt: met een poolhouse heeft u direct een plek voor de overdekte techniekruimte van uw zwembad.

project -poolhouse met zadeldak-1-desk

 

2. Tuinkamer met glazen vouwwand

Dit luxe zwarte poolhouse is geheel geïsoleerd, door het gebruik van glazen vouwwanden. Naast dat het er schitterend uitziet is het dus ook erg functioneel! In een geïsoleerde tuinkamer kunnen functionaliteiten als een sauna, douche en lounge ideaal gecombineerd worden.

Project-modern zwart poolhouse-header-tab

 

3. Tuinkamer met glazen draai-schuifwand

Deze moderne tuinkamer heeft afsluitbare draai-schuifdeuren, waarbij drie wanden geheel van glas zijn. Met een fraai uitzicht over het water geven de glaswanden een ultieme beleving van het buitengevoel, precies zoals het bedoeld is.

Modern buitenverblijf-2-mob

Copyright: The Art of Living | Jaro van Meerten

 

 

4. Eiken rietgedekte tuinkamer met draai-schuifwand

Heeft u daarnaast al eens van een sedumdak gehoord? Dit is een groendak (ook wel een sedumdak genoemd), waarmee u iets teruggeeft aan de natuur. Het is een duurzame keuze én goed voor het milieu. Een sedumdak heeft door de seizoenen heen een andere uitstraling en isoleert het buitenverblijf op een natuurlijke wijze in de zomer en in de winter. Daarnaast dempt een sedumdak omgevingsgeluid. Met weinig onderhoud en bescherming tegen zonlicht, regen en extreme temperatuurverschillen is dit een mooie toevoeging aan uw tuinkamer.

project-luxe buitenverblijf rietgedekt-3-tab

 

Meer informatie over tuinkamers met glazen schuifwanden? Lees dan verder!

Bij Bronkhorst Buitenleven bieden we verschillende opties aan voor een glazen wand in een tuinkamer. Zo hebben we de optie voor een glazen schuifwand, een glazen draai-schuifwand en een glazen vouwwand. In de bovenstaande projecten heeft u het verschil hiertussen wellicht al opgemerkt. Alle glaswanden zijn voorzien van een slot met een ronde deurgreep.

 

Tuinkamer met glazen schuifwand

Bij een schuifwand schuiven de glasplaten op een railsysteem langs elkaar heen. De glazen schuifwand kan tochtvrij gemaakt worden met een tochtstrip, maar kan niet volledig geïsoleerd worden.

 

Tuinkamer met glazen draai-schuifwand

Bij een draai-schuifwand schuiven de glasplaten naar elkaar toe, waarbij zij op het eind van de rails naar binnen klappen. De glazen stapelen zich hier zijwaarts op. Door bijvoorbeeld lamellen te plaatsen valt deze opstapeling minder op.

 

Tuinkamer met glazen vouwwand

Bij een vouwwand worden de glasplaten via een rails in elkaar gevouwen. De platen vouwen hierbij  naar buiten. Daarom kunnen er geen lamellen voor geplaatst worden. Wel is een vouwwand altijd volledig geïsoleerd. De glasplaten zijn voorzien van kaders, waarin diverse kleuren mogelijk zijn.

Download nu 5 tips van Bronkhorst

5x dingen om niet te vergeten tijdens uw oriëntatie naar een buitenverblijf

Ontvang de tips
Wellicht ook interessant voor u
Brochure mockup Bronkhorst
95 pagina's inspiratie

Brochure aanvragen

Bij het creëren van uw ideale buitenverblijf is inspiratie geen overbodige luxe. Onze brochure staat vol unieke ideeën, uitvoeringen en ontwerpen.

Vraag brochure aan