Menu
Home / Wat kost een tuinkamer?
Inspiratie Tips Tuinkamers
5 min.

Wat kost een tuinkamer?

header tuinkamer glazen schuifwanden rietendak big green egg ofyr eikenhout

Delen

Met dit blog hopen wij u antwoord te geven op de vraag: wat kost een tuinkamer bij Bronkhorst? Omdat al onze buitenverblijven op maat gebouwd worden, zijn de kosten erg afhankelijk van uw wensen en behoeftes. Dat maakt het lastig om zonder enige kennis van uw wensen, een totaalprijs te noemen. Om die reden nemen wij u in dit blog mee in de opbouw van de kosten. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op de aanschaf van een tuinkamer van Bronkhorst.

 

Wat kost een tuinkamer van Bronkhorst?

In de basis bestaat een tuinkamer van Bronkhorst altijd uit een houten constructie. Hiervoor hanteren wij vaste prijzen, afhankelijk van de gewenste houtsoort. Voor uw duidelijkheid hebben wij diverse basismodellen met daarbij een vanaf prijs. In de vanaf prijs is het volgende meegenomen: constructie van geschaafd Douglas hout, landelijke staanders, wanden dubbel bekleed, betonbanden onder de dichte wanden, EPDM dakbedekking of gebruikte dakpannen, zinken dakgoten, betonpoeren onder staanders, 30mm dakisolatie, zinken randafwerking, en een puntdak (mits deze afgebeeld staat). Daarnaast is de bouw en montage van de tuinkamer ook inbegrepen.

 

Tuinkamer kosten berekenen

Vanuit de basismodellen zijn er veel mogelijkheden om het buitenverblijf geheel naar uw wensen en behoeftes op maat te laten bouwen. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de vorm en de uitstraling van de tuinkamer. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden, staan hieronder diverse opties benoemd. De kosten van deze opties worden bij de vanaf prijs opgeteld:

 • Schilderwerk
 • Stukwerk
 • Eikenhout
 • Type vloer
 • Lichtstraat
 • Glazen schuifwanden
 • Sedumdak
 • Kozijnen

Glazen schuifwanden

De prijs voor een glazen schuifwand wordt per strekkende meter berekend. De kosten zijn afhankelijk van het type glaswand dat u wilt. In de meeste gevallen is een glaswand een investering van meerdere duizenden euro’s. Wij werken vaak met schuifwanden, draai-schuifwanden of vouwwanden. Inspiratie opdoen voor glazen schuifwanden? Bekijk het blog 4x tuinkamer met glazen schuifwanden.

Schilderwerk

Natuurlijk kunt u de tuinkamer ook deels of geheel laten schilderen. Een andere mogelijkheid is om de wanden te laten stuken in een gewenste kleur. Het materiaal en de werkuren die hiervoor nodig zijn worden opgeteld bij de vanaf prijs.

Betonvloer

Tegenwoordig kiest men steeds vaker voor een betonvloer. Dit geeft een strakke, stoere en moderne, maar ook natuurlijke uitstraling aan uw tuinkamer. Bij de keuze voor een betonvloer worden de gemaakte kosten ook opgeteld bij de vanaf prijs.

Lichtstraat

Wanneer u een ruimtelijk gevoel wilt creëren en zoveel mogelijk daglicht in uw tuinkamer wilt laten schijnen, kan een lichtstraat een goede optie zijn. Een lichtstraat is een raam in het dak, welke in verschillende vormen en maten te integreren is. Afhankelijk van het type lichtstraat wordt er een prijsberekening gemaakt. Deze kosten worden bij de vanaf prijs opgeteld.

kosten tuinkamer met glazen schuifwanden hout met pannendak en houtkachel
kosten tuinkamer wit gestuct met glazen wanden en betonvloer en houten vlonder in natuurlijke omgeving

Doe meer inspiratie op in ons fotoboek.

Kosten van een luxe tuinkamer

Bent u opzoek naar een luxe tuinkamer? De kosten van een tuinkamer zijn onder andere afhankelijk van de functie die u voor ogen heeft. Daarom is het in eerste instantie belangrijk dat u de functie van het buitenverblijf goed voor ogen heeft. Waar wilt u het voor gaan gebruiken? Zoekt u een plek om even helemaal tot rust te komen, of juist een plek om te kunnen sporten? Wilt u er graag koken voor familie en vrienden of wilt u een plek waar uw gasten kunnen overnachten?

Op basis van de functie kan er een concreet plan voor de invulling van de tuinkamer gemaakt worden. Is er bijvoorbeeld een douche of badkamer nodig? Wilt u een keuken met afgesloten loungegedeelte? Is het van belang dat de ruimte geïsoleerd is zodat u het als kantoorruimte of gastenverblijf kan gebruiken? Of mag het een compacte tuinkamer worden waar u even kunt ontspannen aan de hectiek van het dagelijks leven?

U zult begrijpen dat de functie en invulling van uw buitenverblijf impact heeft op de investering. De concrete invulling is niet berekend bij de vanaf prijs per model, omdat dit afhankelijk is van uw persoonlijke wensen. Bij deze aanvullende onderdelen kunt u denken aan:

 • Isolatie
 • Verwarming
 • Elektra
 • Leidingwerk
 • Badkamer
 • Douche
 • Toilet
 • Keuken
 • Slaapruimte
 • Houtkachel
 • Sauna
 • Spa
luxe tuinkamer zwart met openhaard sauna en toilet kosten tuinkamer
kosten tuinkamer met finse sauna en toilet geïsoleerd

Bekijk meer foto’s van dit poolhouse.

Luxe tuinkamer als gastenverblijf met badkamer kosten tuinkamer
Luxe tuinkamer badkamer en slaapkamer met bed en toilet kosten tuinkamer

Bekijk meer foto’s van dit gastenverblijf.

Aanvragen van een tuinkamer offerte

Wilt u graag een prijsindicatie ontvangen voor uw plannen? Dan vragen wij u om telefonisch contact met ons op te nemen. Op basis van uw wensen en behoeften kunnen wij u direct een indicatie geven van de investering die uw plannen met zich meebrengen. Wanneer dit aansluit bij uw verwachting, kunnen wij een afspraak met u plannen voor een adviesgesprek in onze showroom. Tijdens dit adviesgesprek zal u samen met één van onze adviseurs uw plannen concretiseren, waarna wij u een offerte en 3D-impressie toesturen.

Bent u er nog niet helemaal uit? Bekijk dan dit inspirerende blog met ideeën voor tuinkamers.

Zijaanzicht van modern poolhouse van douglas te Almere

Ontdek al onze exclusieve buitenverblijven in de gratis brochure.

top