9,5
Kosten
3 min

Wat kost een tuinkamer?

In dit blog geven we u antwoord op de vraag: wat kost een maatwerk tuinkamer van Bronkhorst? Omdat al onze buitenverblijven op maat gebouwd worden, zijn de kosten erg afhankelijk van uw wensen. Dat maakt het lastig om zonder enige kennis van uw wensen, een totaalprijs te noemen. Om die reden nemen wij u in dit blog mee in de opbouw van de kosten. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op de aanschaf van een tuinkamer van Bronkhorst. Voor een prijsindicatie bent u vrij om contact met ons op te nemen.

 

Wat kost een tuinkamer van Bronkhorst?

In de basis bestaat een tuinkamer van Bronkhorst altijd uit een houten constructie. Hiervoor hanteren wij vaste prijzen, afhankelijk van de gewenste houtsoort. Om u te inspireren hebben we twee ontwerpstijlen gecreëerd: GAEV en ROHE. U vind hier per categorie een vanaf prijs en een indicatie van de kosten die de afwerking en aankleding van het afgebeelde project.

 

Tuinkamer kosten berekenen

Vanuit de basismodellen zijn er veel mogelijkheden om het buitenverblijf geheel naar uw wensen en behoeftes op maat te laten bouwen. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de vorm en de uitstraling van de tuinkamer. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden, staan hieronder diverse opties benoemd. De kosten van onder andere de onderstaande elementen zijn prijsverhogend. Een 'luxere' variant van uw buitenverblijf door de toevoeging van:

 
Glazen schuifwanden

De prijs voor een glazen schuifwand wordt per strekkende meter berekend. De kosten zijn afhankelijk van het type glaswand dat u wilt. In de meeste gevallen is een glaswand een investering van meerdere duizenden euro’s. Wij werken vaak met schuifwanden, draai-schuifwanden of vouwwanden. Inspiratie opdoen voor glazen schuifwanden? Bekijk het blog 4x tuinkamer met glazen schuifwanden.

 

Schilderwerk

Natuurlijk kunt u de tuinkamer ook deels of geheel laten schilderen. Een andere mogelijkheid is om de wanden te laten stuken in een gewenste kleur. Het materiaal en de werkuren die hiervoor nodig zijn worden opgeteld bij de vanaf prijs.

 

Betonvloer

Tegenwoordig kiest men steeds vaker voor een betonvloer. Dit geeft een strakke, stoere en moderne, maar ook natuurlijke uitstraling aan uw tuinkamer. Bij de keuze voor een betonvloer worden de gemaakte kosten ook opgeteld bij de vanaf prijs. Een betonvloer kan ook aangelegd worden met vloerverwarming. Daarnaast heeft beton van nature een isolerende werking.

 

Lichtstraat

Wanneer u een ruimtelijk gevoel wilt creëren en zoveel mogelijk daglicht in uw tuinkamer wilt laten schijnen, kan een lichtstraat een goede optie zijn. Een lichtstraat is een raam in het dak, welke in verschillende vormen en maten te integreren is. Afhankelijk van het type lichtstraat wordt er een prijsberekening gemaakt. Deze kosten worden bij de vanaf prijs opgeteld.

Foto 2

 

De functie van uw luxe tuinkamer

Bent u opzoek naar een luxe tuinkamer? De kosten van een tuinkamer zijn onder andere afhankelijk van de functie die u voor ogen heeft. Daarom is het in eerste instantie belangrijk dat weet waardoor u het buitenverblijf wilt gaan gebruiken. Zoekt u een plek om even helemaal tot rust te komen, of juist een plek om te kunnen sporten? Wilt u er graag koken voor familie en vrienden of uw gasten een overnachting aanbieden? Bekijk hier verschillende ontwerpen die per functie zijn uitgewerkt.

Op basis van de functie kan er een concreet plan voor de invulling van de tuinkamer gemaakt worden. Is er bijvoorbeeld een douche of badkamer nodig? Wilt u een keuken met afgesloten loungegedeelte? Is het van belang dat de ruimte geïsoleerd is zodat u het als kantoorruimte of gastenverblijf kan gebruiken? Of mag het een compacte tuinkamer worden waar u even kunt ontspannen aan de hectiek van het dagelijks leven?

Foto 3-1

 

De inrichting en aankleding van uw tuinkamer

U zult begrijpen dat de functie en invulling van uw buitenverblijf impact heeft op de investering. De concrete invulling is niet berekend bij de vanaf prijs per model, omdat dit afhankelijk is van uw persoonlijke wensen. Bij deze aanvullende onderdelen kunt u denken aan: isolatie, verwarming, elektra, een badkamer, douche, toilet, keuken, slaapkamer, houtkachel, sauna of spa.

Foto 5-2

 

Ook een luxe tuinkamer realiseren?

Wilt u graag een prijsindicatie ontvangen voor uw plannen? Dan vragen wij u om telefonisch contact met ons op te nemen. Op basis van uw wensen en behoeften kunnen wij u direct een indicatie geven van de investering die uw plannen met zich meebrengen. Wanneer dit aansluit bij uw verwachting, kunnen wij een afspraak met u plannen voor een adviesgesprek in onze showroom. Tijdens dit adviesgesprek zal u samen met één van onze adviseurs uw plannen concretiseren, waarna wij u een offerte en 3D-impressie toesturen. Bent u er nog niet helemaal uit? Bekijk dan dit inspirerende blog met ideeën voor tuinkamers.

Download nu 5 tips van Bronkhorst

5x dingen om niet te vergeten tijdens uw oriëntatie naar een buitenverblijf

Ontvang de tips
Wellicht ook interessant voor u
Brochure mockup Bronkhorst
95 pagina's inspiratie

Brochure aanvragen

Bij het creëren van uw ideale buitenverblijf, is inspiratie geen overbodige luxe. Onze brochure staat vol unieke ideeën, uitvoeringen en ontwerpen.

Gratis brochure