Menu
Home / De 5 voordelen van een tuinkamer of veranda met een plat dak
Tips Tuinkamers Veranda's
4 min.

De 5 voordelen van een tuinkamer of veranda met een plat dak

Houten veranda aan huis met plat dak

Delen

Een veranda of tuinkamer met klassiek schuin dak is natuurlijk een fraaie verschijning in de achtertuin, maar ook met een modern plat dak kiest u voor een minstens zo mooi bouwwerk. En laat die laatste vorm nou een aantal aantrekkelijke pluspunten hebben. We zetten ze voor u op een rijtje.

1. Prijs

Om maar meteen met een overduidelijk voordeel te beginnen: een buitenverblijf met een plat dak brengt minder kosten met zich mee dan met een schuin dak. De techniek en het extra materiaal dat nodig is voor een puntdak maakt dit een duurdere optie.

2. Lager bouwwerk

Buiten het feit dat een tuinkamer, veranda of poolhouse met plat dak minder ‘dominant’ over kan komen dan een buitenverblijf met schuin dak, heeft het nog een ander voordeel. Door de geringere hoogte mag u een tuinkamer met plat dak dichter bij uw woonhuis bouwen zonder vergunning. Dit kan een reden zijn om te kiezen voor een buitenverblijf met een plat dak. In een ander blog vindt u alle informatie over vergunningen.

3. Zonnepanelen

Het mooie vlakke oppervlak van een plat dak leent zich bijzonder goed voor het plaatsen van zonnepanelen zonder hindernissen. En omdat u niet met een bepaalde hellingshoek van het dak te maken heeft, kunt u de zonnepanelen precies in de juiste hoek ten opzichte van de zon opstellen voor maximaal rendement.

Huis en luxe tuinhuis met eenheid in design

5 dingen om niet te vergeten bij de oriëntatie naar een luxe tuinkamer.

Voorbeelden van veranda's met plat dak
Luxe eikenhouten veranda met plat dak
Moderne veranda met houten terras en plat dak met skylights

4. Lekkagevrij dak

Omdat het hout wat kan gaan werken door de weersomstandigheden, is het mogelijk dat er na een flinke regenbui wat water op het plat dak blijft staan. Dit leidt echter nooit tot lekkage of schimmelvorming, omdat onze platte daken geïsoleerd zijn met EPDM. Deze rubberlaag zorgt ervoor dat er geen water in het dak door kan dringen. De afwatering van onze platte daken verloopt via een zinken regenpijp uit de randbalk. Hierna loopt het water de grond in of kunt u het opvangen in een regenton en gebruiken om uw tuin te bewateren.

5. Ecologisch dak

Het plat dak van uw veranda of tuinkamer kunt u voorzien van een zogenaamd ecologisch dak, ook wel groen dak genoemd. Dit zijn duurzame daken waarop gras, mos of vetplanten worden geplaatst, waardoor een mooi natuurlijk geheel ontstaat. U creëert extra groen in de tuin en laat de tuinkamer nog meer in de omgeving opgaan.

De mooiste tuinkamers of veranda’s met plat dak

Voor meer informatie rondom platte daken of andere vragen over onze tuinkamers of veranda’s kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u nog wat meer inspiratie op wilt doen, hebben we nog een blog voor u klaarstaan over de mooiste tuinhuizen met plat dak.

Vraag onze gratis brochure aan en ontdek de mogelijkheden van onze luxe tuinkamers.

top