9,5

De 5 voordelen van een tuinkamer of veranda met een plat dak

Een veranda of tuinkamer met een landelijke uitstraling en een klassiek schuin dak is natuurlijk een fraaie verschijning in de achtertuin. Maar, ook met een plat dak staat er een minstens zo mooi buitenverblijf. Een plat dak is wat ons betreft ook een stuk tijdlozer. En laat een tuinkamer of veranda met plat dak nu net een aantal aantrekkelijke pluspunten hebben. We hebben de belangrijkste voor u overzichtelijk op een rijtje gezet.

 

1. Tuinkamer plat dak: de kosten

Om maar meteen met een overduidelijk voordeel te beginnen: een buitenverblijf met een plat dak brengt over het algemeen minder kosten met zich mee dan een luxe veranda tuinkamer met een schuin dak. De techniek en het extra materiaal dat nodig is voor een puntdak maakt het vaak een kostbaarder project. Desondanks is een schuin dak echt prachtig, zoals dit riante poolhouse met bar. Natuurlijk houden we ook erg van een veranda aan huis plat dak, zoals het project luxe moderne veranda met zwarte lamellen hieronder.

BB-Feenstra-Zwolle uitgelicht 4

 

2. Veranda plat dak: makkelijker met vergunningen

Buiten het feit dat een tuinkamer, veranda of poolhouse met plat dak minder ‘dominant’ overkomt dan een buitenverblijf met schuin dak, heeft het nog een ander voordeel. Door de geringere hoogte mag u een tuinkamer met plat dak dichter bij uw woonhuis bouwen zonder vergunning. Dit kan een reden zijn om te kiezen voor een buitenverblijf met een plat dak. In een ander blog vindt u alle informatie over vergunningen

Fam Griffioen_Baarn_juli2021-2 (2) uitgelicht 4

 

3. Op veranda zonnepanelen leggen

Het vlakke oppervlak van een plat dak leent zich bijzonder goed voor het plaatsen van zonnepanelen, zonder hindernissen. En omdat u niet met een bepaalde hellingshoek van het dak te maken heeft, kunt u de zonnepanelen precies in de juiste hoek ten opzichte van de zon opstellen voor maximaal rendement. Veranda zonnepanelen erop: het is de ideale plek om uw zonnepanelen ongezien in de tuin neer te leggen.

Zonnepanelen op tuinkamer plat dak

 

4. Een plat dak is óók lekkagevrij

Omdat het hout wat kan gaan werken door de weersomstandigheden, is het mogelijk dat er na een flinke regenbui wat water op het plat dak blijft staan. Dit leidt echter nooit tot lekkage of schimmelvorming, omdat onze platte daken geïsoleerd zijn met EPDM. Deze rubberlaag zorgt ervoor dat er geen water in het dak door kan dringen. De afwatering van onze platte daken verloopt via een zinken regenpijp uit de randbalk. Hierna loopt het water de grond in of kunt u het opvangen in een regenton en gebruiken om uw tuin te bewateren.

Sedum

 

5. Ecologisch dak met sedum of planten

Het platte dak van uw veranda of tuinkamer kunt u voorzien van een zogenaamd ecologisch dak, ook wel groendak of een sedumdak genoemd. Dit zijn duurzame daken waarop gras, mos of vetplanten worden geplaatst, waardoor een mooi natuurlijk geheel ontstaat. U creëert extra groen in de tuin en laat de tuinkamer nog meer in de omgeving opgaan. Wij kunnen het dak van uw tuinkamer of veranda extra verstevigen zodat het het gewicht van de planten en het water wat deze planten vasthouden, goed kan dragen. Uw veranda dak is perfect voor sedum!

Veranda plat dak met sedum plantenbakken

 

De mooiste tuinkamers en veranda’s met plat dak

Voor meer informatie over platte daken of andere vragen over een tuinkamer of veranda van Bronkhorst, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u nog meer inspiratie op wilt doen, hebben we een blog voor u klaarstaan met de 5 mooiste tuinhuizen met plat dak.

Download nu 5 tips van Bronkhorst

5x dingen om niet te vergeten tijdens uw oriëntatie naar een buitenverblijf

Ontvang de tips
Wellicht ook interessant voor u
Brochure mockup Bronkhorst
95 pagina's inspiratie

Brochure aanvragen

Bij het creëren van uw ideale buitenverblijf is inspiratie geen overbodige luxe. Onze brochure staat vol unieke ideeën, uitvoeringen en ontwerpen.

Ontvang de brochure