Menu
Home / Luxe tuinhuis of tuinkamer
Inspiratie Tips Tuinkamers Vergunningen
3 min.

Luxe tuinhuis of tuinkamer

Luxe tuinhuis met keuken in kleur zwart bronkhorst buitenleven

Delen

Wat is een tuinhuis of tuinkamer?

Een luxe tuinhuis, ofwel een tuinkamer, is meer dan een bouwwerk in uw tuin. Het is een verbreding of verdieping van uw buitenruimte. Het laat u optimaal genieten van uw eigen natuur of geeft u de extra bewegingsruimte die u zo hard nodig heeft. In een tuinhuis leert u maximaal ontspannen in uw achtertuin en ontdekt u die als nooit tevoren.

Alles wat u wilt weten over luxe tuinhuizen

Tekst gaat verder onder de afbeelding
design tuinkamer met jacuzzi
houten tuinhuis met terrasbeglazing

Wat is de functie van een tuinkamer?

Een tuinkamer kan precies zijn wat u nodig heeft. Het laat u en uw gasten beschut genieten van uw tuin, ook tijdens de seizoenen waarin het weer ons wat minder gunstig is gestemd. Ook kunt u de tuinkamer gebruiken als verlengstuk van uw woonruimte, bijvoorbeeld door er een hobbykamer of werkplaats van te maken. Verder kan een tuinkamer op een esthetische manier dienst doen als opslagruimte voor uw tuinmeubilair en -gereedschap.

 

Luxe tuinhuis laten bouwen of zelf bouwen?

Uiteraard kunt ervoor kiezen om zelf aan de bouw van uw tuinhuis te beginnen. Maar als u echt een bouwwerk in uw tuin wilt zien verrijzen dat er een paar decennia tegen kan, doet u er slim aan om te kiezen voor de specialist. Bronkhorst Buitenleven kan bouwen op een jarenlange traditie van ambachtelijk vakwerk en realiseert uitsluitend exclusieve tuinhuizen van de beste materialen in een oogstrelende stijl.

 

Kwaliteitsverschil tussen tuinhuis bouwbedrijven

In de oriëntatiefase zult u merken dat er een groot aantal aanbieders zijn op het gebied van tuinkamers. Tussen al deze aanbieders bestaat een wereld van verschil in prijs en kwaliteit. Hoe weet u nu waneer u echt waar krijgt voor uw geld? Laat u overtuigen door de vijf beloftes van Bronkhorst. Zo weet u altijd dat u kiest voor oerkwaliteit die u nergens anders tegenkomt. Bij het kiezen van uw leverancier voor uw tuinhuis doet u er verder goed aan om ook recensies te lezen. Zo krijgt u een goed beeld van de service en kwaliteit van de tuinhuizen op basis van de mening van kopers die u voorgingen.

 

Verschillende modellen luxe tuinkamers

Zoveel mensen, zoveel smaken. Tuinkamers zijn te vervaardigen in veel verschillende stijlen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fraaie eikenhouten tuinkamers of tuinhuizen met een hellend dak of tuinkamers gemaakt van zwartgeolied douglashout met plat dak. In uw specifieke situatie is ook veel mogelijk.

Tekst gaat verder na de afbeelding
Interieur met bank van luxe tuinhuis te Assendelft
Terras van luxe tuinkamer te Assendelft
Zithoek in luxe design tuinhuis te Duiven, project van Bronkhorst Buitenleven

Waar op letten bij de aanschaf van een tuinhuis?

Op weg naar het tuinhuis van uw dromen is het slim om van tevoren met een aantal dingen rekening te houden. We geven u graag 5 tips en overwegingen over de functie en stijl van uw nieuwe tuinhuis om u te helpen in het oriëntatietraject.

Is er een vergunning nodig voor het bouwen van een tuinhuis?

Een van de eerste dingen die u zich misschien af zult vragen, is of u in uw situatie een vergunning nodig heeft voor de bouw van een tuinhuis. De regels hierover zijn bijzonder uitgebreid, maar we hebben ze voor u overzichtelijk op een rijtje gezet. Laat een vergunningaanvraag uw droom niet in de weg staan. Vaak is er geen vergunning nodig. Kiest u voor een tuinhuis waarvoor wel een vergunning vereist is dan ontzorgen wij u altijd door de aanvraag voor u te regelen. 

Wat kost een luxe tuinhuis?

En dan de hamvraag: wat bent u kwijt aan een tuinhuis? U zult begrijpen dat de kosten van een luxe tuinhuis uiteenlopen en afhankelijk zijn van uw persoonlijke voorkeuren. We geven u graag wat inzicht hierin. Het verschil tussen de aanbieders is groot. De prijs is uiteraard afhankelijk van de mate van maatwerk in het tuinhuis, de kwaliteit van de materialen, het ambacht en natuurlijk de service voor, tijdens en na het bouwproces.

 

Huis en luxe tuinhuis met eenheid in design

5 dingen om niet te vergeten bij de oriëntatie naar een luxe tuinkamer.

Voorbeelden van luxe landelijk tuinhuizen

Luxe tuinhuizen zijn er in alle soorten en maten. Als u van klassiek houdt, zult u zeker genieten van deze fraaie rietgedekte tuinkamer met authentieke pen-gatverbindingen. Ook deze tuinkamer met gastenverblijf laat mooi zien hoe stijl en functie samen kunnen gaan. In deze tuinkamer van eikenhout kiest u zelf hoe beschut u wilt zitten door middel van de verschuifbare glazen wanden.

luxe tuinhuis in landelijke stijl
landelijke luxe tuinkamer
luxe rietgedekt tuinhuis met berging

Voorbeelden van luxe moderne tuinhuizen

Bent u op zoek naar een strakkere stijl? Dan zult u zeker kunnen genieten van deze design tuinkamer met zwarte en witte accenten. Ook dit moderne douglas tuinhuis met plat dak laat zien hoe elegant zwartgeolied hout kan zijn. Met deze houten terrasoverkapping kunt u altijd kiezen of u buiten of binnen van uw tuin wilt genieten.

Vergunning voor veranda of tuinhuis let hier op
Luxe tuinhuis met keuken in kleur zwart bronkhorst buitenleven
luxe douglas tuinkamer

Vraag onze gratis brochure aan en ontdek de mogelijkheden van onze luxe tuinkamers.

top