9,5

Een tuinkamer op maat laten bouwen

Een tuinkamer op maat, die op alle vlakken aan uw stijlvolle wensen voldoet. Bronkhorst ontwerpt en realiseert een luxe buitenverblijf voor u op maat. Een gastenverblijf, tuinkantoor, thuisgym, poolhouse of veranda behoren allemaal tot de mogelijkheden. In dit blog vertellen we u meer over het bouwen van een tuinkamer op maat. We laten een aantal voorbeelden zien van verschillende typen aankleding, materialen en afwerking die bij een maatwerk tuinkamer gekozen kunnen worden.

 

Luxe houten tuinkamer op maat

De basis van een tuinkamer van Bronkhorst bestaat uit hout. Voor de constructie werken we voornamelijk met twee houtsoorten: douglas en eiken. Voor een tuinkamer op maat is de keuze aan u van welk houtsoort we uw buitenverblijf bouwen. Het is ook mogelijk om beide houtsoorten te verwerken in de constructie, door bijvoorbeeld voor eikenhouten staanders te kiezen. Bekijk onze blog over een eikenhouten tuinkamer voor meer informatie over dit krachtige houtsoort.

Uitgelicht 3-2

 

Glaswanden om de tuinkamer mee af te sluiten

Wilt u in alle seizoenen gebruik maken van uw houten tuinkamer op maat? Dan is het zinvol om deze geheel afsluitbaar te maken. Glazen schuifwanden zijn hiervoor een goede uitkomst. Hiermee sluit u de tuinkamer op koudere dagen af. Het glas geeft een ruimtelijk gevoel en creëert openheid. Op warmere dagen schuift u de glazen wanden open: zo wordt de tuinkamer een verlengstuk van uw tuin.

Uitgelicht 2-3

 

Typen daken voor uw tuinkamer

Uw tuinkamer op maat krijgt een eigen karakter door het type dak dat u kiest. Gaat u voor een plat dak met een moderne uitstraling? Of toch u liever een zadeldak? De keuze ligt bij u. Een andere mogelijkheid is om het dak te dekken met riet, zoals bij dit tuinkamer project gedaan is, zodat het buitenverblijf aansluit bij de stijl van uw huis.

Uitgelicht 4-2

 

Sedumdak

Heeft u daarnaast al eens van een sedumdak gehoord? Dit is een groendak (ook wel een sedumdak genoemd), waarmee u iets teruggeeft aan de natuur. Het is een duurzame keuze én goed voor het milieu. Een sedumdak heeft door de seizoenen heen een andere uitstraling en isoleert het buitenverblijf op een natuurlijke wijze in de zomer en in de winter. Daarnaast dempt een sedumdak omgevingsgeluid. Met weinig onderhoud en bescherming tegen zonlicht, regen en extreme temperatuurverschillen is dit een mooie toevoeging aan uw tuinkamer.

 

Stucen of een strakke plaat

Voor een unieke uitstraling laat u de tuinkamer op maat stucen. Dit is mogelijk in diverse kleuren. Door te stucen geeft u de tuinkamer een modern, strak uiterlijk. Bent u na een aantal jaren uitgekeken op de kleur? Dan kunt u het stucwerk prima over laten schilderen. Zo raakt u er minder snel op uitgekeken en beweegt de tuinkamer gemakkelijk mee met uw wensen. Bekijk bijvoorbeeld dit prachtige project van een wit gestuct buitenverblijf.

Foto 5-1

Copyright: The Art of Living | Jaro van Meerten

 

Een houten vlonder om uw tuinkamer heen

Verleng uw tuinkamer door een houten vlonder aan te leggen. Kies ervoor om de houten vlonder door te laten lopen van binnen naar buiten en geniet in de zomer van het buiten zijn in en rondom uw buitenverblijf. Een houten vlonder geeft écht karakter! Ook bij een poolhouse staat dit prachtig. Laat de vlonder om uw zwembad heen lopen.

Foto 7

 

Verlichting in de tuinkamer

Wanneer de schemer begint te komen zet u de sfeervolle verlichting in uw tuinkamer aan. Een fijne uitkomst wanneer u het in de zomer vaak laat maakt, of juist op een donkere winterdag, afgezonderd van de rest, in alle rust tot uzelf wilt komen. Met de toevoeging van elektra breidt u de gebruiksmomenten van uw buitenverblijf flink uit.

Foto 8

Copyright: The Art of Living | Jaro van Meerten

 

Verschillende vloeren voor in uw tuinkamer

Een vloer is een belangrijk onderdeel in de afwerking van een tuinkamer op maat. U heeft hierin over het algemeen keuze uit een betegelde vloer, een betonvloer of een houten vloer - ook wel een houten vlonder. En richt u vervolgens het interieur van uw Bronkhorst tuinkamer geheel naar eigen stijl in.

Uitgelicht 10

 

Houtkachel: een warme uitstraling creëren

Wanneer u graag het hele jaar door gebruik wilt maken van uw buitenverblijf is een kachel of haard een waardevolle toevoeging. Deze zijn zeer geschikt voor in een luxe tuinkamer. In het vroege voorjaar, op late nazomeravonden of juist in de winter wanneer het sneeuwt. Met een kachel of haard zit u het hele jaar door warm. En, naast dat het de temperatuur in het buitenverblijf aantrekkelijk maakt, voegt het ook veel toe aan de sfeer.

Foto 9-1

 

 

Kosten van een tuinkamer op maat

Wij realiseren verschillende tuinkamers geheel voor u op maat. Voor een prijsindicatie van uw plannen kunt u daarom het beste telefonisch contact met ons opnemen. We nemen dan kort uw plannen door en vertellen u op basis daarvan meer over de kosten. In dit blog leggen we uit wat kosten van een maatwerk tuinkamer zijn, en vertellen wij u meer over wat bepaalde mogelijkheden doen met de totale kosten van een tuinkamer.

Foto 11

 

Een tuinkamer op maat realiseren?

Uiteraard denkt Bronkhorst graag met u mee bij het bouwen van een tuinkamer op maat. Heeft u speciale wensen en behoeftes, dan kijken wij graag mee naar de mogelijkheden. Breng uw wensen in kaart met onze 5 tips of maak een afspraak  om samen met een adviseur van Bronkhorst uw buitenverblijf tot leven te brengen.

Download nu 5 tips van Bronkhorst

5x dingen om niet te vergeten tijdens uw oriëntatie naar een buitenverblijf

Ontvang de tips
Wellicht ook interessant voor u
Brochure mockup Bronkhorst
95 pagina's inspiratie

Brochure aanvragen

Bij het creëren van uw ideale buitenverblijf is inspiratie geen overbodige luxe. Onze brochure staat vol unieke ideeën, uitvoeringen en ontwerpen.

Vraag brochure aan