Menu
Home / Een tuinkamer op maat laten bouwen
Inspiratie Tips Tuinkamers
4 min.

Een tuinkamer op maat laten bouwen

Luxe modern buitenverblijf op maat met glaswand en een openhaard

Delen

Een tuinkamer op maat, die in alle veelzijdigheid aan uw wensen voldoet. Bronkhorst kan een buitenverblijf realiseren die al uw behoeften vervult. Een gastenverblijf, tuinkantoor, poolhouse of veranda behoren allemaal tot de mogelijkheden. In dit blog vertellen wij u meer over het bouwen van een tuinkamer op maat en nemen wij u mee in een aantal opties die u daarbij heeft.

 

Houten tuinkamer op maat

De basis van een tuinkamer van Bronkhorst bestaat uit hout. Hiervoor werken wij met twee houtsoorten: Douglas en Eiken. Voor een tuinkamer op maat is de keuze aan u welk houtsoort wij gebruiken. Het is ook mogelijk om beide houtsoorten te gebruiken in uw buitenverblijf. Bekijk onze blogs over een eikenhouten tuinkamer en een tuinkamer van douglashout voor meer informatie over deze houtsoorten.

 

Glaswanden om de tuinkamer mee af te sluiten

Wilt u in alle seizoenen gebruik maken van uw tuinkamer op maat? Dan is het zinvol om deze geheel afsluitbaar te maken. Glazen schuifwanden zijn hiervoor een goede uitkomst. Hiermee kunt u de tuinkamer op koudere dagen namelijk afsluiten. Het glas geeft een ruimtelijk gevoel en creëert openheid. Daarnaast kunt u de glazen wanden op warmere dagen openschuiven. Zo wordt de tuinkamer een verlengstuk van uw tuin.

 

Typen daken voor uw tuinkamer

Uw tuinkamer op maat krijgt een eigen karakter door het type dak dat u kiest. Gaat u voor een plat dak met een moderne uitstraling? Of heeft u liever een zadeldak? De keuze ligt bij u. Een andere mogelijkheid is om het dak te dekken met riet, zodat het buitenverblijf aansluit bij de stijl van uw huis.

tuinkamer op maat met plat dak in groene tuin aan het water
Tuinkamer op maat met puntdak en dakpannen op een houten vlonder met houtkachel
tuinkamer op maat met rietendak van eikenhout en met glazen schuifwanden

Sedumdak

Heeft u daarnaast al eens van een sedumdak gehoord? Dit is een groendak, waarmee u iets teruggeeft aan de natuur. Een duurzame keuze en goed voor het milieu. Een sedumdak heeft door de seizoenen heen een andere uitstraling en isoleert het buitenverblijf op een natuurlijke wijze in de zomer en in de winter. Daarnaast dempt een sedumdak omgevingsgeluid. Met weinig onderhoud en bescherming tegen zonlicht, regen en extreme temperatuurverschillen is dit een mooie toevoeging aan uw tuinkamer.

 

Stucwerk

Om een unieke uitstraling te creëren kunt u de tuinkamer op maat in diverse kleuren laten stucen. Op deze manier geeft u de tuinkamer een modern, strak uiterlijk. Bent u na een aantal jaren uitgekeken op de kleur? Dan kunt u het stucwerk prima over laten schilderen. Zo raakt u er minder snel op uitgekeken en beweegt de tuinkamer gemakkelijk mee met uw wensen. Bekijk bijvoorbeeld dit prachtige project met een wit gestuct buitenverblijf.

wit gestucte tuinkamer op maat met lamellen glazen schuifwanden in groene tuin met houten vlonder
tuinkamer op maat stucwerk met spa en heater

Copyright: The Art of Living | Jaro van Meerten

Een houten vlonder om uw tuinkamer heen

Verleng uw tuinkamer door een houten vlonder aan te leggen. Laat bijvoorbeeld de houten vlonder doorlopen van binnen naar buiten. Geniet in de zomer van het buiten zijn in en rondom uw buitenverblijf. Een vlonder geeft écht karakter!

tuinkamer op maat met houten vlonder aan het water met parasol zwart geschilderd

Verlichting in de tuinkamer

Wanneer de schermer begint te komen kunt u gerust in uw tuinkamer blijven en de sfeervolle verlichten aanzetten. Een fijne uitkomst wanneer u het in de zomer vaak laat maakt, of juist in de winter ’s avonds afgezonderd van de rest, in alle rust tot uzelf wilt komen. Met het toevoegen van elektra breidt u de gebruiksmomenten van uw buitenverblijf flink uit.

Tuinkamer op maat met verlichting lavendel in het donker

Copyright: The Art of Living | Jaro van Meerten

Vloeren voor in uw tuinkamer

Een vloer is een belangrijk onderdeel in de afwerking van een tuinkamer op maat. U heeft hierin over het algemeen keuze uit een betegelde vloer, een betonvloer of een houten vloer. Zo kunt u de Bronkhorst tuinkamer geheel naar eigen stijl afwerken.

 

Een houtkachel om warmte te creëren

Wanneer u graag het hele jaar door gebruik wilt maken van een buitenverblijf kan een houtkachel een goede optie zijn. Een houtkachel is zeer geschikt om een tuinkamer het hele jaar door aantrekkelijk te maken. In het vroege voorjaar, op late nazomeravonden of juist in de winter wanneer het sneeuwt. Met een houtkachel kunt u de tuinkamer het hele jaar door gebruiken. Naast dat het de temperatuur in het buitenverblijf aantrekkelijk maakt, voegt het ook veel toe aan de sfeer.

tuinkamer op maat met houtkachel en houten vloer
tuinkamer op maat met houtkachel en betonvloer douglashout
tuinkamer op maat met houtkachel en betonvloer

Kosten van een tuinkamer op maat

Wij realiseren verschillende tuinkamers geheel voor u op maat. Daarom vragen wij u om telefonisch contact op te nemen wanneer u benieuwd bent naar een prijsindicatie. Telefonisch kunnen wij uw plannen kort bespreken en u op basis daarvan meer vertellen over de kosten. In ons blog wat kost een tuinkamer vertellen wij u meer over wat bepaalde mogelijkheden doen met de totale kosten van een tuinkamer.

Uiteraard denkt Bronkhorst Buitenleven graag met u mee bij het bouwen van een tuinkamer op maat. En heeft u speciale wensen en behoeftes, dan kijken wij graag mee naar de mogelijkheden. Breng uw wensen in kaart met onze 5 tips of vraag een afspraak aan om samen uw buitenverblijf tot leven te brengen.

Zijaanzicht van modern poolhouse van douglas te Almere

Ontdek al onze exclusieve buitenverblijven in de gratis brochure.

top