9,5
Inspiratie
2 min

Luxe houten overkapping op maat

Welke houten overkapping past bij u?

Bent u zich aan het oriënteren naar een luxe houten overkapping voor in uw tuin? Zoekt u een manier om vaker en langer van uw buitenruimte te genieten? Een houten overkapping van Bronkhorst is hier de ideale plek in uw tuin voor. Met een vrijstaande overkapping krijgt uw tuin letterlijk en figuurlijk meer diepte - en plek om te ontspannen. Ontdek wat Bronkhorst voor u kan betekenen in het realiseren van een luxe houten overkapping.

 

Voordelen van een houten overkapping

Een houten overkapping is een fijne plek in uw tuin. Gevoelsmatig er écht even tussenuit, maar toch dicht bij huis. Hij loopt naadloos over in uw tuin creëert u een harmonieus geheel. U kunt er heerlijk loungen in de buitenlucht zonder in te leveren op beschutting of comfort. Een buitenverblijf kunnen wij van alle luxe gemakken voorzien, zoals een buitenkeuken, inbouw heaters, een luxe haard of zelfs sanitair. Bronkhorst bouwt uw luxe houten overkapping voor in de tuin. Exclusief op maat gemaakt.

Luxe houten overkapping op maat van Douglas met een vlonder van hout

 

Een veranda plaatsen wij tegen uw huis aan. Zo kunt u naar buiten lopen en direct onder uw houten overkapping zitten. Een tuinkamer is daarentegen een houten gebouw dat vrij, los van de woning, in uw tuin staat. Heerlijk om als ‘tweede huis’ te gebruiken. Ook is vaak de extra bergruimte aan uw tuinkamer bijzonder welkom. U kunt er uw tuinmeubels en -gereedschap kwijt, maar bijvoorbeeld ook de technische installatie van uw zwembad.

 

Houtsoorten luxe overkapping: eiken en douglas

Hout is een natuurlijk, duurzaam en schitterend materiaal om een overkapping van te bouwen. Bij Bronkhorst gebruiken we veel eikenhout en douglas, maar bijvoorbeeld ook thermisch gemodificeerd ayous. Alle houtsoorten die wij toepassen gaan tientallen jaren mee. De onbehandelde planken en balken worden in de loop van de jaren alleen maar mooier en krijgen karakteristieke, onschuldige barsten. Onbehandeld hout vergrijst altijd, waardoor het er authentieker uit ziet. Uw veranda of tuinhuis wordt er alleen maar aantrekkelijker op! Liever geen vergrijzing? Laat het hout behandelen met olie, zoals u hieronder ziet.

luxe houten overkapping op maat van Douglas met potdeksel

 

Afwerking: beits, olie, thermo of onbehandeld?

De kwaliteit van onze houten luxe overkappingen is zo hoog, dat het hout niet geconserveerd hoeft te worden. We drogen het materiaal terug tot weersomstandigheden geen schadelijke invloed meer hebben. Het hout behandelen ze zo dat het één wordt met uw tuin: een krachtig design is gegarandeerd. Ook kunt u kiezen voor een behandeling met bijvoorbeeld zwarte olie, wat een moderne uitstraling geeft en de zichtbare noesten van het hout behoudt. Maar ook een overkapping van thermisch gemodificeerd hout is tegenwoordig zeer gewild.

luxe houten overkapping op maat laten bouwen van Thermo ayous

 

Houten overkapping tuin: plat dak of schuin dak?

Een schuin dak met overstek op een veranda, tuinkamer of een landelijk poolhouse past in een rijke, natuurlijke tuinsfeer. Het doet denken aan de luxe woonboerderijen op een mooi stuk land. Onze buitenverblijven met platte daken daarentegen leveren een stoer en tijdloos plaatje op. Ze zijn ijzersterk en kunnen eventueel ook belegd worden met sedum. Een natuurlijke oplossing. Onze overkappingen beschikken over een laag synthetisch rubber (EPDM) die lekkage, schimmelvorming of rotting onmogelijk maakt.

Overkapping hout met schuin dak

 

Is een overkapping op maat mogelijk?

Een overkapping op maat is de kracht van Bronkhorst. We maken alle buitenverblijven op maat. Om u te inspireren hebben we twee ontwerpstijlen gecreëerd: stijl GEAV en stijl ROHE. Maar, omdat uw wens en smaak uniek is kunnen wij veel meer maken dan dit. Ook over alle elementen, zoals de plaatsing van een deur of een glazen wand wel of niet, heeft u waarschijnlijk uw eigen ideeën. Een luxe overkapping tuin. Onze designer ontwerpt de houten overkapping zoals u dat wilt, naast advies van een adviseur van Bronkhorst. Samen met een van onze adviseurs gaat u om tafel. Aan de hand van 3D-schetsen laten we zien hoe uw nieuwe favoriete plek eruit komt te zien.

luxe houten overkapping in moderne stijl op maat

 

Wat kost een houten overkapping?

Bronkhorst biedt tuinkamers, poolhouses, veranda’s en bergingen van duurzame kwaliteit. Gebouwd vanuit een krachtig design op maat. Omdat we uitsluitend maatwerk buitenverblijven bouwen, verschillen de kosten erg per buitenverblijf. Heeft u nog vragen of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

DOWNLOAD NU 5 TIPS VOOR UW LUXE BUITENVERBLIJF

5X DINGEN OM NIET TE VERGETEN TIJDENS UW ORIËNTATIE

Ontvang de tips
Wellicht ook interessant voor u
Brochure mockup Bronkhorst
95 pagina's inspiratie

Brochure aanvragen

Bij het creëren van uw ideale buitenverblijf, is inspiratie geen overbodige luxe. Onze brochure staat vol unieke ideeën, uitvoeringen en ontwerpen.

Gratis brochure