Menu
Home / Geniet van het buitenleven onder een luxe houten overkapping
Tips Tuinkamers Veranda's
7 min.

Geniet van het buitenleven onder een luxe houten overkapping

Luxe houten overkapping aan huis

Delen

Welke houten overkapping past bij u?

Heeft u al langer het gevoel dat er iets mist in die fraaie achtertuin van u? Zoekt u een manier om vaker en langer van uw buitenruimte te genieten? Dan bent u op zoek naar een houten overkapping van Bronkhorst Buitenleven! Met een luxe tuinhuis met overkapping krijgt uw tuin letterlijk en figuurlijk meer diepte. Met een overkapping aan huis of een vrijstaande overkapping wilt u eigenlijk het hele jaar door uw huis niet meer in. Ontdek wat een bouwwerk van Bronkhorst voor u kan betekenen.

Voordelen van een houten overkapping

Het spreekt voor zich dat een houten overkapping een natuurlijke manier van buitenleven mogelijk maakt. Door het gebruikte materiaal gaat het bouwwerk naadloos over in uw tuin creëert u een organisch geheel. U kunt er heerlijk loungen in de buitenlucht zonder in te boeten aan beschutting of comfort. U verlengt als het ware uw woonkamer in de tuin. Met een veranda doet u dat helemaal; deze plaatsen wij tegen uw huis aan. Zo kunt u naar buiten lopen zonder het huis feitelijk te verlaten. Een tuinkamer is een los gebouw dat geheel op zichzelf in uw tuin staat. Heerlijk om als ‘tweede huis’ te gebruiken. Ook is de extra bergruimte of schuur die een overkapping met zich meebrengt bijzonder welkom. U kunt er uw tuinmeubels en -gereedschap kwijt, maar bijvoorbeeld ook de zuiveringsinstallatie van uw zwembad. Een echte poolhouse dus!

Zwembad met terras en poolhouse met houten overkapping

Houtsoorten: eiken en douglas

Hout is een natuurlijk, duurzaam en schitterend materiaal om een overkapping van te bouwen. Bij Bronkhorst gebruiken we veel eikenhout en hout van de douglasspar. Beide houtsoorten gaan vele tientallen jaren mee en zijn bestendig tegen alle weertypes. De planken en balken worden in de loop van de jaren alleen maar mooier en krijgen karakteristieke, onschuldige barsten. Uw veranda of tuinhuis wordt er alleen maar karakteristieker op!

Afwerking: beits, olie of onbehandeld?

De kwaliteit van onze luxe overkappingen is zo hoog, dat het hout niet geconserveerd hoeft te worden. We drogen het materiaal terug tot weersomstandigheden geen schadelijke invloed meer hebben. Zoals gezegd ziet u het hout gedurende de jaren mooi verweren en één worden met uw tuin. Natuurlijk kunt u de voorkeur geven aan een coating, dan beitsen we uw nieuwe overkapping gewoon! Ook kunt u kiezen voor een behandeling met zwarte olie, wat een strakke moderne uitstraling geeft.

Daken: plat dak of schuin dak

Een schuin dak op een veranda of tuinkamer of een luxe kapschuur past in een rijke, landelijke sfeer. Het doet denken aan de fraaie woonboerderijen op een mooi stuk land. Onze buitenverblijven met platte daken leveren een stoer en eigentijds plaatje op. Ze zijn oersterk en kunnen gewoon belopen worden. Verder beschikken onze overkappingen over een laag synthetisch rubber (EPDM) die lekkage, schimmelvorming of rotting onmogelijk maakt. Zinken afwatering is bij ons altijd standaard, zodat de bekroning op uw nieuwe houten overkapping helemaal past in de luxueuze stijl van het geheel.

Zijaanzicht van royale houten overkapping aan huis
Eiken overkapping voor terras in gastenverblijf

Is een overkapping op maat mogelijk?

Een overkapping op maat is geen probleem bij Bronkhorst. We gaan uit van een aantal basismodellen in de stijlen ‘modern’ en ‘landelijk’. Maar omdat uw tuin uniek is, kan het zijn dat u graag een iets bredere of smallere variant wilt. Ook over bepaalde aspecten, zoals de plaatsing van een deur, heeft u misschien eigen ideeën. We maken de houten overkapping precies zoals u voor ogen heeft! Samen met een van onze adviseurs gaat u om tafel. Hij zal aan de hand van 3D-schetsen laten zien hoe uw nieuwe favoriete plek eruit komt te zien.

Wat kost een houten overkapping?

Bronkhorst biedt tuinkamers, poolhouses, veranda’s en bergingen van een ongeëvenaarde kwaliteit. Voor een prijs vanaf €8.950,- zit u al te pronken in uw achtertuin! Heeft u nog vragen of bent u benieuwd wat we voor uw specifieke kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Uitzicht op het water vanuit vrijstaand buitenverblijf

5 dingen om niet te vergeten bij de oriëntatie naar een houten overkapping.

top