Menu
Home / Riant genieten van een overkapping in een kleine tuin
Tips Tuinkamers Veranda's
5 min.

Riant genieten van een overkapping in een kleine tuin

Veranda met houten overkapping in kleine tuin

Delen

Een tuin is nooit te klein

Een grote tuin met veel ruimte is soms moeilijk tot een eenheid te vormen en gezellig te houden. Een kleine tuin heeft weer heel eigen uitdagingen. Hoe zorgt u ervoor dat het niet te vol wordt en u een gevoel van ruimte behoudt? En kunt u eigenlijk wel een overkapping of veranda kwijt in een tuin die niet direct een compleet park is?

Less is more

Een tuin hoeft niet altijd groot te zijn voor een mooi buitenverblijf. Ook in een kleinere buitenruimte kan een schitterend bouwwerk verrijzen. De indeling van zowel de tuin als het buitenverblijf is hierbij erg belangrijk. Bij een kleine tuin is het verstandiger om slechts één onderdeel alle visuele aandacht op te laten eisen. Voor de rust en balans is een open buitenverblijf, dus met een overkapping zonder wanden, een mooie oplossing voor een praktische invulling van de beperkte beschikbare ruimte.

Veranda overkapping aan huis met kleine tuin te Den Ilp

De afwerking in een kleinere tuin

Niet alleen de tuinkamer of veranda zelf, maar ook de indeling van de rest van de kleinere tuin is belangrijk voor de beleving. Groene accenten zijn altijd een goed plan voor een natuurlijke uitstraling, maar gras is in een tuin met minder ruimte niet zo’n sterk idee. Een gazon moet toch een wat groter stuk hebben om tot zijn recht te komen. Als vervanging voor gras kunt u wel denken aan siergras, varens, een kleine boom of een mooi pad van sierbestrating naar het buitenverblijf toe.

Close up van veranda in zwart en blank douglas hout
Skylight in veranda aan huis te Den Ilp

Een Bronkhorst voor elke tuin

Omdat we altijd maatwerk leveren, kunnen we ook iets betekenen voor uw tuin. Hoe klein die ook is. We gaan uit van een aantal basismodellen in de stijlen ‘modern’ en ‘landelijk’. Maar omdat uw tuin uniek is, kan het zijn dat u graag een iets bredere of smallere variant wilt. Ook over bepaalde aspecten, zoals de plaatsing van een deur, heeft u misschien eigen ideeën. We maken het precies zoals u voor ogen heeft! Samen met een van onze adviseurs gaat u om tafel. Hij zal aan de hand van 3D-schetsen laten zien hoe uw nieuwe favoriete plek eruit komt te zien. Voor een vrijblijvend adviesgesprek kun u altijd contact met ons opnemen. Natuurlijk kunt u ook eerst een kijkje nemen in ons fotoboek om helemaal in de stemming te komen.

Wat kost een houten overkapping voor een kleine tuin?

Bronkhorst biedt houten overkappingen in alle soorten en maten: denk aan tuinkamers of veranda’s, of bijvoorbeeld aan een overkapping met schuur. De mogelijkheden zijn legio. Wat u ook kiest, ieder buitenverblijf is van ongeëvenaarde kwaliteit. Voor een prijs vanaf €9.750,- zit u al te pronken in uw achtertuin! Heeft u nog vragen of bent u benieuwd wat we voor uw specifieke kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Interieur van eikenhout buitenverblijf te Eefde

5 dingen om niet te vergeten bij de oriëntatie naar een houten overkapping.

top